avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intersectie partial dirijata Exista asa ceva?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intersectie partial dirijata Exista asa ceva?

am fost implicat intr-un accident in modul urmator:
intersectie de doua drumuri judetene in afara localitatii
pe acolo am trecut de sute de ori si stiam prioritatea , viteza pe care o aveam era max 60 km / h , pe drumul ce-l intersectam stanga dreapta existau indicatoare de cedeaza trecerea dar surpriza dupa ce am fost tamponat de cel care venea din dreapta indicatorul de cedeaza trecerea de pe partea acestuia nu era , politia stia ca a existat acolo acel indicator dar din cauza ca era furat au declarat ca intersectia o considera nedirijata si vor sa ma faca pe mine responsabil de accident , desi celalalt indicator exista.
rog frumos sa ma indrume cineva ce sa fac in aceasta situatie
nu caut sa scot alt vinovat pentru ca celalalt conducator nici macar nu era din judet deci nu cunostea drumul , dar nici sa pic de fraier
Cel mai recent răspuns: nadgob01 , utilizator 19:22, 5 Februarie 2015
Cel din dreapta nu avea indicator, dvs ?.. unde exista indicator si de care ? ( cedeaza sau drum cu prioritate )
Fatza de situatia existenta pe teren agentul de politie a procedat corect. Trebuia sa acordati prioritate vehiculului ce circula din partea dreapta. Neacordarea prioritatzi de trecere se sanctzioneael za cu suspendarea permisului de conducere.
La o intersectzie in cruce cele 4 sensuri de circulatzie ce se intalnesc in intersectzie 2 trebuie sa fie cu prioritate si 2 fara prioritate. Prin urmare, in intersectzia respectiva trebuie sa existe cel putzin 2 indicatoare de pierderea prioritatzii (Cedeaza trecerea). Ideal ar fi ca pe drumul cu prioritate sa existe indicatoare "Intersectzie cu un drum fara prioritate". Existand un singur indicator "Cedeaza trecerea" exista posibilitatea blocarii intersectziei.
Din cele expuse rezulta ca accidentul a fost fara victime, numai cu pagube materiale. In acest s-a intocmit un proces verbal de contraventzie pe care trebuie sa-l atacati in instanta in termen de 15 zile de la data producerii accidentului sau de la data la care ati intrat in posesia procesului verbal de contraventzie. Prin plangerea contraventzionala prin care contestatzi procesul verbal de contraventzie va indreptatzi impotriva politziei in calitate de organul care a emis actul constatat, dar si impotriva Consiliului judetean al judetelui in care a avut loc accidentul in calitate de administrator al drumurilor ce formau intersectzia in care s-a produs accidentul.
multumesc de raspunsuri , d-ul cioan a inteles cum a fost accidentul sper ca sa pot face lumina in acest caz.
O alta intrebare ar fi daca la ridicarea procesului verbal de contraventie sunt obligat sau nu sa-l semnez , iar daca nu semnez care ar fi consecintele ? Mentionez ca am primit dovada pe 15 zile dar procesul verbal nu , este posibil? pe dovada este scrisa seria si nr. procesului verbal .
Mentionez ca din nici o directie din care te indrepti spre intersectia respectiva nu exista semne care sa te avertizeze ca urmeaza intersectia si nici indicatoare de micsorare a vitezei , in afara semnului de cedeaza trecerea care mai exista si care este in intersectie .
Semnatura dvs. de pe procesul verbal de contraventie atesta faptul ca ati primit respectivul act, nu faptul ca sunteti de acord cu continutul acestuia. Puteti contesta procesul verbal in termen de 15 zile de la data primirii la Judecatoria la care este arondat locul accidentului.
semnarea procesului verbal nu inseamna recunoasterea vinovatiei.
daca cititi cu atentie, scrie "Luat la cunostinta".
nesemnarea procesului verbal nu are consecinte asupra contravenientului si duce numai la intarzierea contestarii procesului verbal pana la comunicare prin mijloace postale.
termenul maxim de comunicare este de 30 de zile de la savarsirea faptei si exista posibilitatea ca acesta sa fie trimis dupa cele 15 zile cat aveti drept de circulatie stfel incat puteti fi pieton restul de zile pana la primirea pv.
de la data primirii aveti 15 zile ptr contestare in instanta.

Alte discuții în legătură

Contestație pv accident rutier GRIGORE G GRIGORE G buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, ... (vezi toată discuția)
Accident intersectie cu semne de circulatie lipsa sorcy3k sorcy3k Se da urmatoarea speta: Masina A, mergand pe strada X (1 banda pe sens), care se intersecteaza cu Bulevardul Y (2 benzi pe sens), este acrosata din partea ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta? adyzone adyzone As vrea sa stiu cine are prioritate. Eu am urmat traseul sagetii rosii si m-am intersectat cu o masina la intersectia celor doua sageti (albastra si rosie). ... (vezi toată discuția)