avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decizii interne versus legislatia aplicabila
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decizii interne versus legislatia aplicabila

1. Poate o institutie sa modifice o lege, ordonanta, ordin, publicate in MO printr-o decizie interna, altfel spus, poate o institutie sa solicite completarea unui dosar pentru un aviz cu un document care nu e specificat in legea aplicabila la acea data, motivand o decizie interna a institutiei respective (nepublicata in MO)?
2. Poate o decizie interna sa exceada/completeze legea aplicabila la acea data?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dan1111 , utilizator 10:14, 25 Septembrie 2012
Nu are cum o decizie interna sa modiifce un act normativ .... potrivit Legii nr.24/2000, modificarile legislative pot fi dispuse prin acte normative ulterioare de acelaşi nivel sau de nivel superior.
actele administrative interne pot fi folosite cu conditia sa nu fie in contradictie cu legislatia in vigoare. astfel ca, daca este vorba de completare sau clarificare atunci nu vad sa fie o problema.
de exemplu: daca un act normativ prevede necesitatea obtinerii unui aviz din partea unei institutii dar nu explica ce fel de acte stau la baza obtinerii avizului, atunci institutia in speta poate emite un act administrativ normativ prin care sa reglementeze cu privire la ce fel de documente stau la baza avizului respectiv.
Da, asa e. doar ca in speta mea legislatia prevede actele neceasre pe liniute, cu explicatii (actul normativ este un regulament de aplicare a unui act normativ, publicat la randul lui in MO).
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in grad functionar. refuzul de a pune in practica rezultatul exemenului de promovare in gradul profesional. giv giv Sunt fuctionar public. In luna ianuarie anul curent am sustinut examen in cadrul unei directii de finante pentru avansarea in gradul profesional. Examenul a ... (vezi toată discuția)
Cum fac incadrarea? Taisa Taisa Buna seara. Post promovare si in asteptarea avizului ANFP de transformare a postului - stau si cuget, Adevarul e ca, mai mult stau decat cuget, pt ca, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor, dupa multe cercetari am descoperit ca exista ... Adicer Adicer Buna ziua tuturor, Dupa multe cercetari am descoperit ca exista o forma finala consolidata a ordinului 50/1990 care stabileste categoriile incadrate la munca ... (vezi toată discuția)