avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neachitat.....Ce se poate intampla?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neachitat.....Ce se poate intampla?

Am o prietena care in 2007 a luat un credit de nevoi personale fara ipoteca de 10000 ron , a achitat pana in 2009 iunie ,apoi din cauza unor probleme de sanatate si avand 3 decese in familie a intrat in imposibilitatea de a mai plati. In 2010 a incercat sa revina la banca sa plateasca insa i s-a adus la cunostiinta ca are contul inchis si creditul a fost cesionat catre o firma de recuperare, nu stiu daca pot sa scriu aici numele,,kruck''.este disperata pt ca o tot ameninta la telefon.intre timp a intrat a devenit propritara apartamentului parintilor decedati.ce ai recomandati sa faca?eu nu o pot sfatui pt ca nu am studii juridice.multumesc
pot sa o execute silit adica sa-i vanda apartamentul . nu este vorba doar de credit ci si de dobanzi si penalitati deci suma este mult mai mare. sfat. sa vanda urgent apartamentul pana nu-i pun interdictie de vanzare si sa plateasca creditul...altfel va fi urmarita continuu
Cat e datoria in acest moment, datoria scadenta fata de graficul de rambursare initial? In opinia mea, nu ar fi exclus sa poata face oferta reala urmata de consemnatiune cu care ar scapa de penalitati de intarziere etc. De asemenea, trebuie vazut contractul de cesiune si in ce masura noua firma a adaugat dobanda si penalitati, nefiind vorba de o institutie financiara cel mai probabil.
I s-a cerut 14000 ron in loc de 10000,sambata are intalnire cu cineva de la o firma de recuperari creante .Cum poate intra in posesia contractului de cesiune si cum poate scapa de penalitati? Nu poate vinde apartamentul pt ca acolo sta si este in coproprietate.Multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Contractul de cesiune trebuia notificat debitorului. 14.000 lei au fost cesionati, sau cum s-a ajuns la aceasta suma?
14000 lei vor cei de la kruck .vor o intalnire cu ea sambata sa semneze ,probabil un acord de plata.nu prea stiu sa dea detalii si apeleaza mult la intimidare.ce ia-ti recomanda sa faca sa scape de acele penalitati.multumesc

Alte discuții în legătură

Execuate silita razmerita razmerita Daca am primit somatia de evacuare investita cu formula executorie la cererea adjudecatarului, fara sa fiu anuntat de aceasta investire, pot sa ma apar? (vezi toată discuția)
Ce masuri pot lua societatile de recuperari? galosmarius galosmarius Buna ziua!As dori sa stiu ce masuri pot lua societatile de recuperari importiva sotiei mele care are 3 credite transferate catre societatile de recuperari si o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un srl ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua Am un SRL din 2006, acum un an am contractat doua credite unul in valoare de 15.000 ron si unul in valoare de 20.000 ron de la o banca. De trei ... (vezi toată discuția)