avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce masuri pot lua societatile de recuperari?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce masuri pot lua societatile de recuperari?

Buna ziua!As dori sa stiu ce masuri pot lua societatile de recuperari importiva sotiei mele care are 3 credite transferate catre societatile de recuperari si o poprire de la o lata banca.Catre aceste 3 societati facem plati aproape lunare dar soldul datoriei in loc sa scada putin creste in continuare.
Exemplu:de la banca x s-a luat 14000 lei in 2006,am achitat aprox 10500 lei si conform societatii de recuperari mai avem de achitat 17000 lei.
Societatile de recuperari pot sa te execute silit?acel contract de cesiune nu trebuia semnat si de catre sotia mea?
Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 14:34, 20 Noiembrie 2013
De regula o societate comerciala cum este si societatea recuperatoare de debite, nu se poate substitui organelor de executare, avocatilor ori altor asemenea persoane.
Cu respectarea prevederilor legale, societatile de recuperari creante se pot adresa executorului judecatoresc.
Contractul de cesiune nu trebuia semnat de sotia dvs, pt cesiune nu e necesar acordul debitorului.
Daca firma se adreseaza executorului care va obtine incuviintare pt executarea silita, puteti contesta acele sume.
Mai bine vorbeati la banci sa va faca o resalonare pentru ca societatile de recuperare pe langa restanta mai pun si penalitati ex:datoria ramasa de la banca e 5000 ron cer 10000.Aveti bunuri pe care va pot pune sechestru?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
justice86, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat.....ce se poate intampla? Ionizab Ionizab Am o prietena care in 2007 a luat un credit de nevoi personale fara ipoteca de 10000 ron , a achitat pana in 2009 iunie ,apoi din cauza unor probleme de ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit cesionat romanescumaria romanescumaria Buna ziua.In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 23000 de lei si in 2009 unul la fel in valoare de 9000 de lei de la CEC ... (vezi toată discuția)
Sume majorate la executare Tunrazvanvasile Tunrazvanvasile Buna ziua, In cursul anului 2012 am achiziționat un credit in valoare de 15000 lei, iar datorita unor probleme financiare nu am mai putut plăti motiv pentru ... (vezi toată discuția)