avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Probleme cu un SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Probleme cu un SRL

Buna ziua
Am un SRL din 2006, acum un an am contractat doua credite unul in valoare de 15.000 ron si unul in valoare de 20.000 ron de la o banca.
De trei luni datorita perioadei proaste pe care o traversam afacerea a inceput sa mearga prostsi am acumulat datorii la stat asta pe langa restantele la banca.
Cineva mi-a spus ca, contra unui comision imi preia el firma(cesioneaza pratile sociale) ale firmei si da si o declaratie ca se obliga sa plateasca datoriile firmei si ca eu nu voi mai avea nici o problema.
As vrea sa stiu daca este adevarat si vreau sa mai spun ca, creditele nu sunt garantate cu bunuri, active.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:53, 23 Iulie 2009
Buna ziua,

daca prin datorii la stat intelegeti impozit pe salarii, CASS...si celelalte dari retinute la sursa, atunci vanzarea partilor sociale nu va inlatura raspunderea penala;

in ce priveste celelalte datorii, intr-adevar, ar putea fi o solutie; cel putin la nivel teoretic, daca s-ar putea dovedi ca aceasta cesiune s-a facut cu scopul de a scapa de societatea problema, atunci ar putea sa fie anulata aceasta cesiune; totusi, o asemenea situatie ar fi greu de probat...

Avocat Boncu

Buna ziua,

Stiu ca in momentul in care se face cesiunea partilor sociale cel care cesioneaza de la mine va da la notariat o delaratie prin care isi asuma raspunderea si ca va platii el toate datoriile( sper ca nu gresesc).
Conform legilor statului Roman eu stiu ca din momentul in care se face cesionarae si se da acesta declaratie la notar raspunderea mea penala nu va mai exista( si chiar dc nu vindeam firma eu ca administrator dc ceream falimentul carui articol din codul penal ma putea pune sub acuzare) si cel care cumpara isi va asuma raspunderea penala.
Din cate stiu eu se parctica aceste lucruri si se cer comisioane normal si asa scapa oamenii de plata darilor la stat si SIF-ul sau garada financiara sau procuratura nu au cum sa demonstreze ca cesionaraea a fost facuta in scopul de a scapa de datorii si nici nu au ce sa le faca celor care au vandut, nu ii pot urmarii penal sub nici un articol de lege pt ca legea romana este permisiva, ba chiar din contra dc iti intenteza proces si ai un avocat bun ii poti saluta din mers si mai si castigi banii de pe urma lor.
Daca am gresit cu ceva in ceea ce scrie mai sus va rog sa ma contraziceti.

Va multumesc
eu stiu ca din momentul in care se face cesionarae si se da acesta declaratie la notar raspunderea mea penala nu va mai exista

Pai daca exista o fapta penala exista si o raspundere pe care nu puteti sa o transferati altei persoane
Am mai raspuns la aceasta problema de nenumarate ori
Cititi intrebarile si raspunsurile de pe forum
www.avocatnet.ro/content/for...
ale persoanelor care au facut acest lucru si acum sunt in situatia sa plateasca cu bunurile personale si se intreaba daca este legal acest lucru. Dar nici unul nu vrea sa spuna cat au dat comision ca sa cesioneze firma .
Cititi legea 85/2006 art 27 si 138
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand/cesionez firma cu datorii la stat, banca si furnizori mift mift firma are aproximativ datorii de: stat 350.000 ron, furnizori 1.000.000 ron si banca 430.000. de asemenea firma detine cladiri achizitionate la valoarea de ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma pneuros pneuros Un prieten are o firma asociat cu cineva 50-50% in perioada cat a fost administrator firma a avut o contabila care a facut contabilitatea gresit si nu sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)