avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diurna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diurna

buna seara,
lucrez la o firma de consultanta cu foarte multe deplasari pe teritoriul Romaniei . am fost plecat in delegatie cu masina de serviciu , la o distanta de 50km fata de sediul firmei deplasarea efectuandu-se intre orele 9,00-18,00 . La intoarcerea din delegatie contabilitatea a refuzat sa plateasca diurna deoarece mi-a spus ca nu m-am incadrat in distanta de 120 km sau 12 ore deplasare . Care este cadrul legal pentru acordarea diurnei ???????????
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:13, 24 Septembrie 2012
Conform HG 1860/2006 diurna se acorda in cazul in care persoana se afla in delegatie intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca, iar durata delegarii este de cel putin 12 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatie baloghjoe baloghjoe Buna ziua. Intrebarea mea ar fii cat este delegatia pentru deplasariile in interes de serviciu. Daca cineva poate sa-mi indice textul de lege. Multumesc,. (vezi toată discuția)
Diurna gmys_id gmys_id Salut! as vrea sa stiu daca exista o limita minima de kilometri pentru acordarea diurnei (vezi toată discuția)
Dreptul la diurna? madalintt madalintt va salut. am si eu cateva nelamuriri in legatura cu acordarea diurnei. mai explicit: lucrez la o firma de distributie si 6-8 zile pe luna am alocata o alta ... (vezi toată discuția)