avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deductibilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deductibilitate

Buna ziua,
Printre altele tin contabilitatea la un SRL cu 4 asociati si nici un angajat.
Pana acum administratorul a achizitionat 3 laptopuri pe care le-am considerat obiecte de inventar si le-am dat in folosinta ca fiind cheltuiala deductibila integral si TVA-ul deductibil integral.
Administratorul vrea sa mai ia un laptop caruia sa-i aplic acelasi tratament contabil.
Intrebarea este: pot sa iau atatea laptopuri si sa le consider deductibile avand in vedere ca firma nu are nici un angajat ci 4 asociati?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: riuratusca , utilizator 12:51, 25 Septembrie 2012
Pai laptopul are o valoare de 1400 ron si cheltuiala o inregsitrez cu valoarea integrala luna aceasta pentru ca il consider obiect de inventar si il dau in folosinta.
Nu este corect?
Da, il dati in folosinta imediat, dar il casati atunci cand nu mai poate fi utilizat. Pana atunci se inventariaza extracontabil.
Ba da, dar puteti repartiza cheltuiala si in fiecare luna. Un fel de amortizare lunara. Ca sa nu va inregistrati cu toata cheltuiala o data, puteti inregistra achizitia 303/4426=401 si 471=303 , apoi lunar stornati parte din ct. 471 , adica 471=303 cu valoare in minus pentru ceea ce treceti pe cheltuiala si 603=303 cu suma anterioara, dar in negru. M-am facut inteleasa?:)
"casare dupa un an,corect?".total incorect;casarea nu are legatura cu vechimea obiectului ci cu gradul lui de uzura (fizica si/sau morala).Obiectele de inventar date in folosinta stau in contul 8035 pina la casare.(defect,....)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzura obiect inventar florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate evidentia uzura unui obiect de inventar de 1700 lei. uzura integrala 603 = 303 cu suma de 1700 ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)
Casare tacamuri inox amyca amyca Va rog sa-mi spuneti daca se pot casa tacamurile din inox? (vezi toată discuția)