Buna ziua,
Printre altele tin contabilitatea la un SRL cu 4 asociati si nici un angajat.
Pana acum administratorul a achizitionat 3 laptopuri pe care le-am considerat obiecte de inventar si le-am dat in folosinta ca fiind cheltuiala deductibila integral si TVA-ul deductibil integral.
Administratorul vrea sa mai ia un laptop caruia sa-i aplic acelasi tratament contabil.
Intrebarea este: pot sa iau atatea laptopuri si sa le consider deductibile avand in vedere ca firma nu are nici un angajat ci 4 asociati?
Pai laptopul are o valoare de 1400 ron si cheltuiala o inregsitrez cu valoarea integrala luna aceasta pentru ca il consider obiect de inventar si il dau in folosinta.
Nu este corect?
Ba da, dar puteti repartiza cheltuiala si in fiecare luna. Un fel de amortizare lunara. Ca sa nu va inregistrati cu toata cheltuiala o data, puteti inregistra achizitia 303/4426=401 si 471=303 , apoi lunar stornati parte din ct. 471 , adica 471=303 cu valoare in minus pentru ceea ce treceti pe cheltuiala si 603=303 cu suma anterioara, dar in negru. M-am facut inteleasa?:)
"casare dupa un an,corect?".total incorect;casarea nu are legatura cu vechimea obiectului ci cu gradul lui de uzura (fizica si/sau morala).Obiectele de inventar date in folosinta stau in contul 8035 pina la casare.(defect,....)
Obiect de inventar
katica
SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303.
Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.