avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Neavind copii,as dorii incheierea unui act testamentar,intre mine si sotia mea,in caz de deces a unuia dintre noi,celalalt sa ramina unicul mostenitor,decizind la rindul sau,cui sa incredinteze spre mostenire bunurile ramase. Actul incheiat intre cei doi soti sa nu fie atacat de terti persoane.
Multumesc anticipat.#-o
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:39, 26 Septembrie 2012
Mergeti la un notar si incheiati 2 testamente reciproce care sa fie autentice. Scoateti si documente de la IML ca sunteti in capacitatea facultatilor mintale, asa nu va reusi nimeni sa anuleze testamentul.
Va multumesc pentru amabilitate........Dar in acest caz,testamentele in cauza nu pot fi atacate?
Ba da, dar fara sanse de castig

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)
Contestare testament sot supravietuitor george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Impartire imobil cfilip20 cfilip20 Ce se intampla cu imobilul in care locuiesc, in cazul in care unul dintre soti moare iar acestia nu au copii? Partea sotulului decedat se imparte la fratii sau ... (vezi toată discuția)