avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Numar de inregistrare pe o cerere depusa la Patriarhie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Numar de inregistrare pe o cerere depusa la Patriarhie

Buna dimineata.
Recent am depus o cerere si NU mi s-a pus stampila cu nr si data pe copia mea pe motiv ca asa este uzanta in institutia in cauza. In schimb mi s-a dat pe o hartie nr si data inregistrarii. .Intrebarea mea este daca hartia cu nr si data este opozabila la o adica si daca institutia in cauza era obligata sa-mi puna stampila cu nr de inregistrare PE COPIE ?Intreb deoarece ,la o adica,ei pot spune ca de fapt in cerere am solicitat ,spre ex,o subventie la achizitionarea unui pachet de lumanari si nu ce solicitam eu.!Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 17:25, 25 Septembrie 2012
Dovada inregistrarii petitiei este corecta.
Rareori se aplica pe o copie stampila cu numar si data, sau completata cu inscrisul "copie" si de foarte putine ori dovada este apostilata cu stampila rotunda a institutiei,
Prin aplicarea stampilei pe copie, copia devine 'original", ceea ce nu este corect din partea registratorului, intrucat aceasta "greseala" il poate costa ulterior.
Dovada depunerii unei petitii prin intermediul Postei Romane este factura si confirmarea de primire.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
eraz, utilizator
Nu sunt obisnuit cu astfel de probleme in Romania, dar in Spania se face altfel. Aici cred ce singura cale e sa faci comunicare prin executor judecatoresc ce are intre altele aceste atributiie de notificare. Figura ce nu exista in Spania. Acolo se mai poate prin notari. Nu stiu daca aici se poate asa. Mai mult, acolo exista un serviciu postal de certificare continutul cereri, si serviciu stampileaza continutul adresei legandu-l de dosarul al serviciului de posta. Aici nu. Si de cand nu ai mai fost in Spania, cred ce acum se poate si prin burofax, la serviciul de posta. Si prin posta electronica postala si de la un biroru de notificari la instante judecatoreasca corespunzatoare. Cred ce noul cod al proceduri civile, -in vigoare de la 1 februari 2013- prevede astfel de comunicari dar codul de procedura administrativa nou este -doarme- in dulapi.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
Alvaro Liniers, Avocat
Cutumele unei natiuni exista si vor exista in Codul Civil in vigoare la orice data. Integrarea europeana nu neaga obiceiul locului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politistul nu imi da nr. de inregistrare. Tarzan2012 Tarzan2012 Am mers sa depun o cerere si o plangere penala la postul de politie. Plangerea si cererea am facut-o in doua exemplare (una pt. a ramane la politie, una pt ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari pune stampila pe documentele care ii privesc pe locatari? florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am facut o cerere la asociatia de proprietari in care am cerut o fisa a apartamentului pe ultimii 2 ani, de cand s-au schimbat persoanele de la ... (vezi toată discuția)