avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin neprezentarea uneia din parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin neprezentarea uneia din parti

doresc sa stiu,daca doresc sa divortez neavinad copii rezultati din castatorie,bunuri de impartit,iar sotul nu se prezinta la tribunal ce implica aceasta,fiind separati de multi ani,eu pot depune cererea de divort iar despartirea sa se faca in lipsa?:(
multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:00, 26 Septembrie 2012
Puteţi depune şi singură cererea de divorţ.
Este posibiă judecata în lipsa pârâtului , cu condiţia ca pârâtul să fie legal citat şi să puteţi face dovada acestui fapt.
Dvs. trebuie sa va prezentati la proces indiferent ca aveti sau nu avocat.
Sotul chiar daca nu vine la proces nu conteaza.
Pentru solutionarea cererii de divort, este necesar ca procedura cu paratul sa fie legal indeplinita si sa probati motivele de divort cu martori si inscrisuri.
Daca este necesar sa se faca dovada locului unde locuieste sotul parat ar cam trebui sa isi angajeze avocat pentru ca de la o astfel de problema un divort se poate prelungi foarte mult timp...chiar si un an...daca nu reuseste sa dovedeasca...in mod concis...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Totusi, divortul one of us one of us Buna ziua tuturor. Poate ma puteti ajuta cu o opinie: doresc sa divortez, dupa o relatie de 20 de ani, din care 13 de casnicie. Avem doi copii, de 11 respectiv ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna alia77 alia77 Daca am picat de acord cu sotul pentru un divort din culpa comuna mai este necesar sa aduc ca proba certificatul medico-legal sau un martor ? Se poate fara ? ... (vezi toată discuția)
un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)