Buna seara
Am si eu urmatoarea nelamurire:in urma acestei legi privitoare la taxa pt pungile care nu sunt biodegradabile cine declara si plateste aceasta taxa?
Platesc acesta taxa si comerciantii sau numai importatorii si cei care introduc pe piata aceste pungi?
In final caci aici am o problema magazinele in afara faptului ca trebuie sa aiba afisat valoarea acestei taxe pe care ulterior trebuie sa o inregistreze distinct pe bonul de casa mai trebuie sa faca si acea declaratie la fondul de mediu?
Eu legea am citit-o dar nu am inteles foarte bine.
Va multumesc.:stunned:
Guvernul a decis introducerea EcoTaxei care se va aplica de la 1 ianuarie 2009, pentru fiecare punga din materiale care nu sunt biodegradabile. EcoTaxa va fi incasata de la operatorii economici care introduc pe piata astfel de ambalaje de desfacere si va fi directionata catre Fondul de mediu.
EcoTaxa, asa cum este denumita prin OG nr. 25/2008, se va aplica de la 1 ianuarie 2009 si va fi incasata de la operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de ambalaje de desfacere.
Ecotaxa
liah
Buna ziua,
E aproape 1 ian.2009 si am o multime de intrebari. Cum aplicam ecotaxa? La intrarea in firma a pungilor calculam 0,20 lei la toata cantitatea de pe ... (vezi toată discuția)
Ecotaxa
dana4max
Spuneti-mi si mie cine plateste ecotaxa operatorul economic sau comerciantul?
Nu inteleg nimic din lege.
Totul este interpretabil ca sa aiba motiv sa ne dea ... (vezi toată discuția)