avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare testament

Va salut,
Doresc un raspuns sau pareri la urmatoarea situatie:
Unchiul meu, detine un apartament precum si toata "mosia" bunicilor. Este in varsta de 85 de ani si internat, nu mai are alte rude in viata decat pe noi, nopoti si sora lui (mama).
Nu vrea sa comunice cu noi sub nici o forma si ne-a spus ca va lasa totul statului dupa ce moare.
Exista vreo posibilitate de atacare a acestui testament - sa ii spun asa - ?
Mentionez ca nu stim nici daca a facut sau nu act vanz/cump pe proprietati altor persoane ( nu cred ca avem cum sa verificam ? )

Astept cat mai multe pareri, raspunsuri de la cei in masura, multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:34, 25 Septembrie 2012
Orice persoana poate lasa oricui averea sa prin testament. Dvs cat si sora dsnului nu sunteti mostenitori rezervatari si nu puteti cere reductiunea testamentului . Testamentul poate fi atacat doar daca dovediti ca la momentul incheierii testamentului acesta nu avea capacitate deplina de exercitiu. Insa daca testamentul este autentificat de notar cam greu...deoarece acesta verifica daca testatorul poate face testamentul, adica are capacitate deplina de exercitiu.
Proprietatilor unchiului pot fi verificatedaca ii mai apartin daca acestea sunt intabulate si aveti CNP ul acestuia prin extras de informare la Cartea funciara sau la Fisc.
Daca nu sunteti rezervatari nu prea va ajuta cu nimic un proces desi dreptul de a ataca in instanta ar exista...
Nu suntem rezervatari , abordasem subiectul asta deoarece unchiul a atacat in instanta testamentul bunicilor dupa ce au murit.
Mama nu s-a prezentat niciodata si el a ramas cu tot ce aveau bunicii pamant si casa batraneasca ... noi fiind singurele rude banuiesc ca asa ar fi normal sa avem castig de cauza
A atacat pt ca era rezervatar,,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara rezultat ContSters212788 ContSters212788 Daca bunicii mei au lasat testament ca dupa moartea lor unchiul meu sa primeasca mostenirea iar acesta la randul lui a lasat mostenirea cu testament fiului ... (vezi toată discuția)
Pentru contestarea si anularea unui testament Nicoleta Ungureanu Nicoleta Ungureanu Tatal meu, care a decedat in septembrie 2009, avand un certificat de incadrare in grad de handicap, permanent, cu grad de handicap ACCENTUAT, cod de ... (vezi toată discuția)
Contestare testament danaiorga danaiorga Buna ziua , ma numesc iorga , tatal, meu mai are un frate( unchiul meu) care a decedat in urma cu 3 luni,acesta era singur fara mostenitori (necasatorit) dupa ... (vezi toată discuția)