avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare inteprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare inteprindere individuala

As dorii si eu sa stiu care sunt taxele si impozitele percepute unei II
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:02, 26 Septembrie 2012
Ca Intreprindere Individuala se plateste impozit 16% si contributie de sanatate 5,5% din venitul net (venituri-cheltuieli).
Se datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile obtinute contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente daca venitul ramas dupa deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate in scopul realizarii acestui venit, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este peste nivelul de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, adica 741 lei, contributia fiind de 232 lei/luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie familiara e_rainbow_love e_rainbow_love Putem sa ne constituim noi, mama/contabil si copiii/instalor. resuse umane intr-o asociatie familiala si sa prestam servicii de contabilitate, respectiv ... (vezi toată discuția)
Contribuþie la pensie pentru pfa ºi salariat anca.d anca.d Buna ziua! spuneti-mi va rog, daca o persoana care este PFA si mai are un contract de munca part-time de 2 ore/zi, mai este obligat sa plateasca contributia ... (vezi toată discuția)
Pfa resurse umane mihaela_simi mihaela_simi Buna ziua, Ce cod caen se poate alege pentru activitati de resurse umane? Multumesc. (vezi toată discuția)