avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA Resurse umane
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA Resurse umane

Buna ziua,

Ce cod caen se poate alege pentru activitati de resurse umane?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:31, 30 Noiembrie 2012
7830 - Servicii de furnizare si management a fortei de munca

de unde pot afla care e norma de venit in Bucuresti?
Aceasta activitate nu se impoziteaza pe baza normei de venit. Gasiti normele de venit pe site ANAF.
si cum se calculeaza impozitul si contributiile sociale?
Se stabilesc pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla (venituri, cheltuieli, venit net) conform Ord MFP nr 1040/2004.
Ca PFA se plateste trimestrial: impozit 16%, contributie de sanatate 5,5% din venitul net (venituri-cheltuieli).
Se datoreaza contributia de asigurari sociale pentru pensie daca venitul ramas dupa deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate in scopul realizarii acestui venit, raportat la cele 12 luni ale anului, este peste 741 lei (adica 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat), contributia fiind de 232 lei/luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare inteprindere individuala mihaioiste mihaioiste As dorii si eu sa stiu care sunt taxele si impozitele percepute unei II (vezi toată discuția)
Asociatie familiara e_rainbow_love e_rainbow_love Putem sa ne constituim noi, mama/contabil si copiii/instalor. resuse umane intr-o asociatie familiala si sa prestam servicii de contabilitate, respectiv ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa MARISHKA MARISHKA Buna ziua. Am si eu o intrebare. Ca PFA ce taxe si impozite trebuie sa platesc obligatoriu? Va multumesc pentru raspuns. Marina (vezi toată discuția)