buna ziua
sa va explic cap coada ca altfel nu stiu :(
deci in romania acum sunt 3 membri Eu , mama si fratele meu in varsta de 11 ani
tata lucreaza in italia de peste 6 ani si tot de atunci ne si intretine ,el lucreaza cu contract de munca , are si cetatenie , medic de familie absolut tot ... a aflat de curand ca poate lua alocatia copilului in varsta de 11 ani acolo fiind mult mai mare decat cea din romania ... insa ce nu stiu eu este ce acte sunt necesare pentru a face transferul alocatiei si de unde pot lua aceste acte ...
el nea spus noua ca iar trebui o adeverinta care sa dovedeasca ca ne are in intretinere... daca e asa de unde pot lua acea adeverinta sau va rog sami spuneti care sunt pasii de urmat
va multumesc mult .
Inainte de demararea procedurii de obtinere a alocatiei europene, persoana care lucreaza in mod legal intr-un stat, pentru care Regulamentul CE 1408/71 este aplicabil, trebuie sa se intereseze daca are dreptul de a primi aceasta alocatie. Aceste informatii pot fi obtinute de la angajator si de la institutia competenta din statul respectiv. Tocmai de aceea este indicata (dar nu obligatorie) inceperea procedurii din statul in care lucratorul migrant isi desfasoara activitatea.
In Romania, institutia responsabila cu plata prestatiilor familiale este Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale care la nivel local este reprezentata de Agentiile Judetene pentru Prestatii Sociale. Astfel, formularelenecesare vor fi depuse la AJPS-ul de care copiii lucratorului migrant apartin ca domiciliu.
Alocatie
anto_riana
Buna ziua.Poate ma poate ajuta cineva in privinta alocatiei pt un minori in italia. Fiul meu lucreaza legal in italia iar copilul in varsta de 10 ani cu sotia ... (vezi toată discuția)