avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza/ contraexpertiza?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza/ contraexpertiza?

Buna ziua,

Reclamantul a cerut in cadrul procesului, expertizarea bunurilor mobile si imobile afectate (adica ale lui) de o asa zisa inundatie din vina altui vecin. Paratul urmeaza ca la urmatorul termen sa faca obiectiuni la raportul de expertiza si sa ceara o contraexpertiza.
Intre timp, intre cele 2 termene ale procesului, reclamantul a inceput removarile in apartament.
Intrebare: Cum mai poate face contraexpertiza, daca apartamentul va fi renovat pana la urmatorul termen?
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:11, 25 Septembrie 2012
nu exista contraexpertiza - fie sunt acceptate obiectiunile si expertul va raspunde la ele printr-o adresa, fie vor fi respinse ca netemeinice.
slabe sanse sa se dispuna o noua expertiza cu exceptia cazului in care expertiza facuta are vicii grave de metodologie sau chiar de fond, lucru rara intilnit la asemenea spete.

in consecinta, nu conteaza daca vecinul isi repara apartamentului, nu se va mai face o noua expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni ref la expertiza ,evaluare ili1 ili1 Buna,, sunt parat in dosar civil ,reclamantul si paratul sau intalnit cu expertul desemnat.Raport depus ,reclamantul inainteaza obiectiuni ,judecatorul accepta ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza blaga blaga Sunt in proces cu vecinii, am calitatea de parata , s-a efectuat expertiza tehnica- in stabilirea pagubelor pe care le am provocat eu in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Justitia romana Toma Florin Toma Florin vreau sa ma spun ce mi sa intamplat mie,povestea mea se leaga ce mirsaviile judecatorilor care sunt legate de a expertilor care cica spun ei fac expertize.Sunt ... (vezi toată discuția)