avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Contraexpertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Contraexpertiza

Sunt in proces cu vecinii, am calitatea de parata , s-a efectuat expertiza tehnica- in stabilirea pagubelor pe care le am provocat eu in apartamentul vecinilor-reclamantii, si in stabilirea daca din apartamentul meu curge apa, dar la mine curge apa de la vecinul de deasupra apartam. meu. Si culmea-culmilor,toata saptamana inainte de efect.expertizei in apart.meu a curs apa de vecinul de sus, si chiar ma gandeam ce bucurosi sunt reclamanti ca au peretii uzi;STUPOARE! vine expertul, mergem in apart. reclamantilor , la ei erau pereti USCATI, nu ajungea apa la ei. Masoara expertul si noteaza pagubele care constau in afectarea zugraveli dar expertul a notat pentru raport tencuiala + zugraveala, VI SE PARE CORECT??atat timp cat zugraveala era patata de la apa si invechita de vreme? Expertul a venit si in apartamentul meu,de la intrare a vazut pereti uzi si chiar curgea apa din tavan, reclamantul a inceput sa explice ca de la mine curge apa, expertul a privit catre un robinet pe care curgea apa din tavan si a spus "uite de aici curge". Am intrebat daca a observat ca pe robinet curge apa de sus , a spus ca da, si a iesit din apartam.meu si la iesire reclamantul ia pasat un onorariu"(bani)i sub forma unui "noroc"intre barbati. Maine am termen de interogatoriu si expertul va depune raportul care este favorabil reclamantilor nefavorabil mie,si va rog din suflet ,pentru ca nu mi a- permis un avocat, SA MA INDRUMATI CUM SA PROCEDEZ SA CER CONTRAEXPERTIZA,SA FORMULEZ OBIECTIUNILE IN CARE SA SPUN CA EXPERTIZA NU S-A EFECTUAT ASA CUM ERE CORECT (sa lase apa sa curga o ora, sa deschida toate robinetele,etc). Va ve ti intreba de ce cand am vazut "onorariul" care l-a dat reclamantul expertului nu am facut scandal?Pentru ca eram singura, vecinii de langa mine nu erau acasa, si nu aveam martori, iar ei erau 3-expertul si 2 reclamanti! SUNTEM IN ROMANIA SI TOTUL ESTE POSIBIL!!!!!!!!
ASTEPT UN RASPUNS DE LA D-VOASTRA!!!
VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL!!!
In cazul in care expertiza tehnica efectuala nu reflecta adevarata situatie de fapt, anume faptul ca apa nu curge din apartamentul dvs, ci din al vecinului , ea poate fi atacata in instantza si poate fi anulata , fiind lovita de nulitate.
Se va putea dispune de asemeni , o contraexpertiza, pe care o puteti solicita chiar dvs.
Faptul ca tencuiala si zugraveala au fost deteriorate prin normala uzura sau prin intermediul altor factori exteriori va putea fi probat in instantza , nefiind imputabil dumneavoastra.
Puteti formula obiectii, iar forta juridica a expertizei se apreciaza in concret de instantza de judecata.
Exista posibilitatea ca instantza sa declare nulitatea acesteia ,deci sa o anuleze.
Luatzi legatura cu un avocat , prezentati-i corect situatia de fapt , va poate ajuta astfel incat prejudiciul sa nu va fie imputabil pe nedrept.
Succes.
Nu e tocmai usor nici pentru un avocat sa indrepte lucrurile... Nu vad cum sa demonstrati ceea ce expertul spune ca e drept...
Cred ca daca nu va angajati un aparator, veti plati mai mult decat face.
Trebuie sa aratati in instanta ca apa vine de mai sus si sa faceti obiectiv separat prin care sa se determine de unde vine apa.
E foarte important cum incepi sa te aperi intr-un proces, nu poti face mai apoi mai multe ca la inceput... Ca si cu un material deja croit, nu maiu prea poti schimba usor modelul!

Faceti obiectiuni, asta e! Dar daca nu le faceti profesionist, ma tem ca vor fi respinse! Si asa, nu e o garantie! Si veti ajunge sa va judecati in apeluri si recursuri... ca n-ati inceput bine!
Trebuie studiat dosarul ca sa se poate determina ce se mai poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce poate sa-mi faca? ContSters308178 ContSters308178 Ieri copii sau jucat in baie si a curs putina apa la vecina. Pina a venit ea noi am sters si era uscat. nu are martori ca vecinii erau la biserica la noi ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica - obiectii blaga blaga Astazi, la termenul de judecata mi s-a comunicat raportul de expertiza pe care il asteptam favorabil reclamantilor, eu fiind parata in acest dosar. Am ... (vezi toată discuția)
Expertiza/ contraexpertiza? lalar lalar Buna ziua, Reclamantul a cerut in cadrul procesului, expertizarea bunurilor mobile si imobile afectate (adica ale lui) de o asa zisa inundatie din vina ... (vezi toată discuția)