avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... problema pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

problema pensie de urmas

sunt studenta in anul II si am pensie de urmas dupa tatal meu in valoare de 437 de lei, care sunt conditiile in care ma pot angaja in mod legal pt a beneficia in continuare de pensie si de salariu?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
andreeapopescu24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:56, 25 Septembrie 2012
Conform Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice puteti cumula pensia de urmas cu orice alt venit provenit din munca, indiferent de cuantumul acestuia.

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;

c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas deeariri deeariri Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care ma angajez in timpul anului 4 de facultate cursuri la zi - buget, mai pot primi pensia de urmas dupa tatal decedat. ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas hirtan-ana-madalina hirtan-ana-madalina buna ziua!am varsta de 22 de ani, urmez o scoala postliceala si primesc pensie de urmas de 350lei.Din 14 iulie 2012 am inceput sa lucrez cu contract de munca, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas. fulea-adriana fulea-adriana Daca detine o persoana pensie de urmas dupa tatal decedat, se poate angaja fara sa piarda pensia? (vezi toată discuția)