avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cat am cazierul patat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cat am cazierul patat?

Buna seara o intrebare am si eu daca sentinta mea penala a fost definitiva si irevocabila pe data de 6-6-2012 pt o condamnare de 2ani si 6 luni si a mia scazut la 6 luni pedeapsa cu suspendare cazierul cat timp mai este papat ?va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ciuky27 , utilizator 18:58, 26 Noiembrie 2012
Cazierul dv ramane "papat" deoarece condamnarea ramane permanent in evidenta pasiva a cazierului dv judiciar
si cat timp ramane patat?un raspuns va rog de la o persoana care cunoaste asa ceva .
Pana dupa ce va intervenii reabilitarea de drept,2 ani si 6 luni,cand probabil va trebui sa solicitati tot instantei sa constate acest fapt.
Atentie,in penal nu exista hotarare definitiva si irevocabila ci doar definitiva.
ART. 82
Termenul de încercare
Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
În cazul când pedeapsa a cărei executare a fost suspendată este amenda, termenul de încercare este de un an.
Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă.

ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
Va multumesc domnule avocat patrascu pt raspunsul dat.cu stima valentin
dupa cat timp se poate cere reabilitare daca atunci knd ai avut probleme cu politia erai minor.?specific ca au trecut 3 ani de cand am avut problema cu politia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier - reabilitare ady0 ady0 buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitare Boace-Badita Boace-Badita Dupa cat timp cazierul apare curat?Sunt 14 luni inchisoare cu suspendare...in data de 26/03/2013. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Daca primesc o pedeapsa cu suspendare pentru o infractiune raman cu cazier? eu45ani eu45ani daca primesc o pedeapsa cu suspendare ptr. o infractiune ptr. conducere sub influenta alcoolului raman cu cazier ptr. totdeauna sau se prescrie dupa un anumit ... (vezi toată discuția)