avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perioada reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Perioada reabilitare

Buna ziua,in martie 2011 am avut o Hotarare definitiva si irevocabila la 2 ani cu suspendare si 2 ani de proba .Intrebarea ar fi dupa ce data pot face reabilitarea.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 08:42, 17 Iunie 2013
Potrivit art.82 C.pen. - Termenul de încercare - :
Durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat si se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adauga un interval de timp de 2 ani.

În cazul când pedeapsa a carei executare a fost suspendata este amenda, termenul de încercare este de un an.

Termenul de încercare se socoteste de la data când hotarârea prin care s-a pronuntat suspendarea conditionata a executarii pedepsei a ramas definitiva.


Asadar, in 2015 veti putea fi reabilitat.
De mentionat si art. 86 C.pen. daca condamnatul nu a savarsit o noua infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei, este reabilitat de drept.
Asta inseamna ca nu trebuia sa faceti dvs vreo cerere, ci simpla implinire a termenului conduce la reabilitare.
In cazul in care mai apare in cazier pedeapsa dupa trecerea termenului de 4 ani de la condamnare, din neglijenta organelor abilitate, vei depune o cerere prin care instanta sa constate reabilitarea dvs de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare laurici laurici Buna ziua. Un prieten a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru complicitate la furt. Termenul de reabilitare de la ce data incepe?si care este acesta? va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua alexbz alexbz am si eu o ? sa terminat procesul in care am fost judecat si vreau sa stiu cat imi ramane fapta in cazier am luat 2 ani cu suspendare si 4 de incercare or ... (vezi toată discuția)
Reabilitare Boace-Badita Boace-Badita Dupa cat timp cazierul apare curat?Sunt 14 luni inchisoare cu suspendare...in data de 26/03/2013. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)