Buna seara!
Eu si sotul am ajuns sa divortam, iar la primul termen am decis sa fim ambii de acord cu divortul, precizez ca din urma casatoriei avem si doi copii. Judecatoarea nu a desfacut divortul de la prima infatisare, precizand ca trebuie sa facem un acord scris pentru a dovedi acordul, de ce a cerut asta? De asemenea, instanta a cerut audierea copiilor in camera de consiliu.
As dori sa stiu daca se va mai da vreun termen in afara de cel care urmeaza peste 2 saptamani? Sotul este extrem de violent si nu vrea sa paraseasca domiciliu decat la pronuntarea divortului. De asemenea instanta a cerut venitul pe 6 luni al paratului, probabil pentru pensia alimentara.
De ceea ce eu ma tem este faptul ca ar putea sa mai dea si alte termene, iar viata langa acest om este un calvar.
Ceea ce a declarata instanta este urmatoarele: Amână judecarea cauzei şi acordă un nou termen de judecată la data de 11 octombrie 2012, complet 6, pentru când părţile au termen în cunoştinţă.
La ce se refera complet 6? Adica se va termina?
Va mutumesc!
1.Instanta a solicitat un acord scris pentru ca aceasta este procedura conform art 613 ind.1.1 c.proc.civ.
2.Daca incheiati un acord atat pe cererea principala- divortul, cat si pe celalalte cereri accesorii divortului, respectiv stabilire domiciliu minori, exercitarea autoritatii parintesti, numele pe care il veti purta dupa desfacerea casatoriei, pensia de intretinere in favoarea minorilor si eventual programul de vizita al acestora, atunci este posibil sa incheiati procesul la urmatorul termen si asta bineinteles daca instanta va primi pana la termen si adeverinta de venituri solicitata.
In situatia in care nu o sa va intelegeti si asupra cererilor accesorii divortului si prin urmare nu veti incheia un acord si cu privire la acestea, instanta va continua judecata administrand probe pentru solutionarea acestora.
3.Ascultarea minorilor este obligatorie in cazul minorilor de minim 10 ani.
4.Completul 6 =completul la care trebuie sa va prezentati la urmatorul termen.
Sa aveti in vedere si faptul ca hotararea instantei este definitiva si irevocabila la data pronuntarii in ceea ce priveste divortul - daca veti desface casatoria prin acordul partilor, insa atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare in privinta celorlalte cereri accesorii divortului.
Nu va poate garanta nimeni ca procesul se va termina la urmatorul termen sau nu. In unele instante se paractica urmatoarea varianta, pe care ati putea sa o luati in calcul: urmatorul termen, instanta amana pronuntarea, apoi cand se pronunta repune cauza pe rol si mai da vreo cateva termene, apoi ramane iar in pronuntarea, si asa ajungeti sa vedeti ca un dosar aparent simplu, ce ar fi putut fi solutionat in unul doua termene, sta pe rol mai mult decat v-ati fi imaginat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
oanastnc
sunt in proces de divort, maine este a 2 a infatisare, la prima sotul meu nu a venit,cererea de divort am introdus-o eu,maine se prezinta si spune ca nu este ... (vezi toată discuția)