avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda administrativa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda administrativa

In urma unei plangeri stupide mi s-a deschis un dosar penal. Nu l-am luat in serios pentru ca... nu aveam de ce. Dupa o declaratie la Politie si cateva luni trecute am primit o hartie prin care am fost anuntat ca s-a hotarat neinceperea urmaririi penale dar ca mi se aplica o amenda administrativa. Am contestat-o in perioada legala. Dupa 2 luni de asteptare (nu sosea nici confirmarea trimiterii dar nici vreo citatie) am fost la Procuratura. Acolo, mi s-a inmanat raspunsul prin care mi se respingea contestatia. Ce am observat: 1. se pare ca raspunsul la contestatie a fost facut de acelasi procuror care a dat prima decizie (nu mai am prima decizie, am pierdut-o) 2. data prin care "mi se adusese la cunostinta" era devansata cu o luna si ceva (la cererea mea grefiera a adaugat data reala) 3. grefiera sustinea ca "hotararea este definitiva" 4. Lipsea mentiunea de la sfarsitul unui asemenea document - cui sa ma adresez pentru a contesta amenda si in cat timp.
Din cunostintele mele (care nu sunt de specialitate) termenul este 20 de zile. Gresesc ? Puteti sa-mi spuneti daca pe baza lipsei acestei mentiuni pot ridica o exceptie ? Care este temeiul legal ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana Ciuta , Avocat 20:55, 27 Ianuarie 2009
In temeiul art 278 indice 1 Cod Proc. Penala, doua contestatii, una la procuror si una la Judecatorie, acelas termen de 20 de zile, avandu-se in vedere si o decizie mai recenta din 2008, respectiv o decizie ICCJ cu privire la faptul ca nu contestati netrimiterea in judecata, ci temeiul de drept pentru care nu sunteti trimis, respectiv o amenda administrativa pe care de altfel o contestati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este o regula ? handsu handsu Este o regula valabila pentru toate actiunile sau doar o obisnuinta?In cauzele penale de cate ori se contesta necompleta anchetare de catre parchet a ... (vezi toată discuția)
Un sup la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? dilema dilema Buna ziua, Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici : Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)