avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli de intretinere. Probleme legate de cuantum.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli de intretinere. Probleme legate de cuantum.

Buna seara,in camin unde locuiesc,sunt centrale termice care sunt repartizate,fiecare centrala jumatate de etaj,de curand au facut niste reparatii la centrale ,care sunt pe cealalta jumatate de care eu nu beneficiez de utilitatile centralelor. La plata de intretinere am 60lei numai plata reparatiei centrala,ceilalti proprietari care detin 1 camera au de plata 30 lei,eu am apartament cu 2camere asa e in acte,
Cum se calculeaza,pe suprafata locuibila mp. sau pe apartament ?
Administratorul a facut calculul pe mp.ca asa este legea cica .
Care este legea,si art.cu privire la aceasta situatie?
Este la comun?
1camera=16mp apartamentul 2camere=32mp

Ce acte sa cer doveditoate,factura piese,deviz constatare ,proces verbal de instalare si punere in functiune,deviz piese,caci dupa calculul meu reies 35milioane dupa cum au taxat pe fiecare ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 17:27, 28 Septembrie 2012
HG 1588/2007 Art. 44. — (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire Ia proprietatea comuna, cu privire Ia: fondul sau fondurile pentru Iucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare Ia partile de constructii si instaIatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in
acordul de asociere: subsolul; conductele de distnibutie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electnica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; intenfonul — partea de instaIatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisuI si altele asemenea, conform prevedenilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari or persoanelor alese: presedintele, membrii
comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; ccntracte sau poIite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator
Sigur ca puteti solicita factura emisa de prestatorul reparatiei si va convingeti de costul acesteia.
Repartizarea costului reparatiilor la instalatiile comune se face pe cota indiviza, adica pe suprafata utila a fiecarui apartament. Daca apartamentul dv este dublu ca suprafata decat alt apartament, este firesc ca si suma ce vi s-a repartizat sa fie dubla.
multumesc de raspuns, dar se pare ca nu vor sa prezinte acte doveditoare. Mi-au zis sa fac cerere ptr ce vreau sa factura, certificat garantie...etc....legea spune in felul urm, ca ar trebui afisate aceste documente la loc vizibil.
Legea 230/2007 Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Nu trebuie sa afiseze copii dupa facturi, faceti cerere si trebuie sa va arate facturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repararea coloanelor de incalzire ursulina ursulina Salut ! Problema mea este urmatoarea: Vreau sa repar pe ici colo, coloanele de incalzire si pentru acest lucru am trecut in lista de intretinere 100 lei ... (vezi toată discuția)
Calcul administratie Buzdugan65 Buzdugan65 Cum se calculeaza suma platita pentru salariul administratorului de bloc ,cea datorata femeii de serviciu la suprafata apartamentului sau la numarul de ... (vezi toată discuția)
Model fisa apartament andradaa andradaa Buna Ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de fisa de apartament sau macar sa-mi spuna rubricile care sunt necesare.Multumesc (vezi toată discuția)