avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... model fisa apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

model fisa apartament

Buna Ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de fisa de apartament sau macar sa-mi spuna rubricile care sunt necesare.Multumesc
Cel mai recent răspuns: andradaa , utilizator 12:04, 25 Ianuarie 2010
Daca ne spuneti ce este aceea "fisa de apartament" poate o gasim impreuna.
Poate noi o numim altfel. La ce va foloseste? Cine o intocmeste?
Cred ca este vorba de acea "nota de consum" cum ii spun eu, in care se regasesc

- Apartamentul
- Numele prenumele proprietarului
- Suprafata apartamentului
- Cota parte indiviza
- Numar de persoane
- cat a platit acel proprietar in fiecare luna la intretinere
- cu cat a contribuit la constituirea fondurilor asociatiei
- penalizari (daca a avut)
- indecsii la apa

Daca nu e ceea ce cred, asteptam lamuriri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Armenteros, utilizator
fisa individuala a proprietarului
Mai incercati. Unde ati auzit de aceasta fisa?
Noi folosim pentru fiecare scara cate:
- un registru pentru fonduri : rulment, reparatii, chirii, penalizari. Are 100 de pagini si se gaseste la librarie. Pana la jumatatea lui inregistram fondul de rulment si fondul de chirii cate o pagina pentru fiecare proprietar. A 2 - a jumatate o folosim pentru fond chirii si alte venituri si fond penalizari tot cate o pagina pentru fiecare proprietar.
- un carnet format din "fise de operatiuni diverse" cumparate din librarie si legate la un centru specializat. Fiecare apartament are o foaie, 2 pagini (fata-verso). Pe aceste fise inregistram cotele lunare de intretinere ( pe debit suma din lista , pe credit suma din chitanta ....).
- un dosat cu actele de infiintare si functionare a asociatiei ( acord, statut, incheiere judecatoreasca, CIF, etc)
- dosare cu documente ale apartamentelor si proprietarilor sau chiriasilor : acte de proprietate, contract de vanzare-cumparare, contracte de inchiriere, copii dupa actele instalare si de verificare a centralelor de apartament, verificarea metrologica a apometrelor, cereri si sesizari ale proprietarilor, corespondenta, notificari, dosare cu procese in curs sau finalizate,etc
- dosare cu toate listele de plata si documentele aferente (facturi, stat plata salarii, situatia lunara a incasarilor si platilor, calculul penalizarilor, repartizarea cheltuielilor, etc)
- dosare cu reparatiile care cuprind: sesisarea, referatul, decizia sau hotararea de a repara, ofertele firmelor, devize de lucrari, contracte, receptii intermediare si finale, repartizarea costului pe fiecare apartament)
- cartea de imobil in care se treceau in trecut mai multe date despre locatari (numele si prenumele tuturor celor care locuiesc in apartament, mama, tata, data si locul nasterii, actul de identitate cu seria si numarul, ocupatia si locul de munca, data intrarii in imobil, domiciliul persoanelor flotante, data iesirii), iar in prezent se trec mai putine date personale.

Poate reusiti sa ne spuneti in 2-3 fraze la ce fel de fisa va referiti.
eu v-am citat pe dumneavostra cand am zis "fisa individuala a proprietarului" asa cum mi-ati zis cand am discutat despre refuzul de a plati consumul si citirea Radet.Acum mi-am dat seama , dupa ce mi-ati spus despre actele dumnevoastra de la asociatie ca este vorba despre acele fise de operatiuni diverse pentru fiecare proprietar.Pe acelea le am dar fiind mai noua in acesta meserie am crezut ca sunt si alte fise mai complexe. Oricum multumesc mult , cu bunavointa dumneavoastra am aflat si despre acte pe care ar trebui sa le am. (Ex . dosar reparatii care trebuie sa contina sesizare si referat?! cine trebuie sa le faca si cum ar trebui sa sune ? si repartizari dupa cota parte indiviza nu se fac in acest caiet de fond de reparatii? )
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
andradaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre contabile timpuriu timpuriu care sunt registrele contabile pentru asociatiile de propietari si cum sunt folosite ele de catre adiministrator/contabil ? (vezi toată discuția)
Repartizare chelt avocat cmd_ro cmd_ro Cum se repartizeaza cheltuielile cu onorariul avocatului , la toti locatarii sau numai locatarului care este dat in judecata pentru restanta ? (vezi toată discuția)
Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)