avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Registre contabile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Registre contabile

care sunt registrele contabile pentru asociatiile de propietari si cum sunt folosite ele de catre adiministrator/contabil ?
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 08:48, 4 Octombrie 2015
Sunt registre comune dar si registre specifice asociatiilor de proprietari.
Daca sunteti administratorul unei asociatii de proprietari, sa aveti in vedere de posibilitatea conducerii contabilitatii in partida simpla sau dubla, in functie de hotararea adunarii generale. Iar in functie de aceasta difera evidenta contabila si raportarile contabile.
O parte din acestea se invata la cursurile de administratori.
Daca va intereseaza ceva concret reveniti cu amanunte.
am intrebat de registre sa stiu unde pot verifica urmatoerea situatie . Am inteles ca cheltuielile pentru reparatie se impart comform cota/parte/indiviza ,avand in vedere ca in fodul de penalizari se strange o suma de bani si care se hotareste sa se cheltuie pentru reparatii ( ex 1500 lei cu acesti bani s-a reparat interfonul ) cand s-au mai strans alti bani ( 1000 s-a reparat usa intrare ) si tot asa ,dupa cum se observa toti propietari participa in mod egal la aceste reparatii si nu comform cota/parte/indiviza ,cum ar fi normal sa se faca acest lucru ? si sa intram in normal
Evidenta fondului de penalizari se tine in registrul fondului de penalizari, tot asa cum evidenta fondului de reparatii se tine in registrul fondului de reparatii.
in registru de reparatii evidenta se tine pe fisa individuala ? ma gandesc ca daca pentru o reparatie este nevoie de o suma (1000 lei ) si din fondul de penalizari se scot exact acesti bani cum se impart ei pe cota/parte/indiviza apoi urmeaza alta reparatie care se face tot din fondul de penalizari fara ca in fondul de reparatie sa fie vreun ban ,
Utilizati un soft performant si el va tine evidenta si pe analitic, si pe sintetic.

Alte discuții în legătură

Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli timpuriu timpuriu categoria de cheltuieli de tipul : materiale de curatenie ( detergenti , lavete,maturi ,etc ) si alte cheltuieli de pe partile comune de ex : schimbarea ... (vezi toată discuția)
Cota-parte -indiviza timpuriu timpuriu revin cu o intrebare ,comform hg 1588/2007 fondul pentru reparatii si reparatiile se platesc comform cotei/parte/indiviza ,este nevoie de o reparatie urgenta ... (vezi toată discuția)