avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL - cheltuieli de subzistenta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL - cheltuieli de subzistenta

Buna ziua!
Am citit multe subiecte pe forum si multe materiale despre ce inseamna sa infiintezi un SRl si m-am prins, in mare, cu ce se mananca....
Oscilez intre un PFA si un SRL, am analizat bine toate avantajele/dezavantajele pe care le-am identificat, dar marea mea dilema se refera la momentul initial, pana faci SRL-ul profitabil, sau macar rentabil.....
Daca infiintez un SRL care sunt cheltuielile pe care trebuie sa le fac (exceptand cele de infiintare) la inceput, ca sigur nu stau clientii gramada la usa mea sa dea buzna cand o deschid....
Am inteles ca nu e obligatoriu sa am angajati, dar trebuie sa am un contabil...trebuie sa il angajez sau il pot plati "la serviciu prestat", ca pe curier? :))
SRl-ul va fi cu activitate principala consultanta. Sa zicem ca iau primul client, cu un contract de 200 ron/ luna. Pot presta serviciul cu pricina fara sa fiu angajat al firmei? Si daca am 2-3 astfel de contracte, am incasari de vreo 5-6 sute de lei, toti banii raman in firma, asa-i? nu pot cheltui decat pt interesul firmei din ei parca?
Si daca timp de 2-3 luni nu am nici o activitate si nu inchei nici un contract, care sunt pierderile? (taxe, impozite si cafele...:D)
Si bineinteles, cat costa sa inchizi un SRL daca il deschid si dupa un an imi dau seama ca nu am tras lozul norocos......:((
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 00:08, 8 Octombrie 2012
Dvs.puteti presta activitate fara a fi angajat in calitate de administrator/asociat unic.
Nu este obligatoriu sa aveti un angajat,dar daca veti dori sa fiti platitoare de impozit pe venit aveti obligatia angajarii a cel putin 1 salariat in 60 zile de la infiintare.
Cu privire la onorariul firmei de contabilitate nu cred ca este posibila plata la serviciul prestat,deoarece se incheie un contract,iar soc.de contabilitate are obligatia intocmirii si de punerii unor declaratii indiferent daca soc.dvs.are clienti sau nu.
Cu privire la cheltuielile de inceput depinde de activitatea dvs.-daca o desfasurati intr-un sediu inchiriat,mobilier,consumabile,etc.
multumesc de raspuns!
inca nu sunt decisa daca sa ma inregistrez ca micointreprindere sau nu....trebuie sa mai rumeg daca auto-angajarea mea in firma mi-ar aduce vreun folos....
preventiv, ca sa am material de rumegat, ma pot angaja cu jumatate de norma?, sau ceva gen 2 ore/zi? cu cat trebuie sa ma platesc minim in calitate de angajat?
si inca sunt in ceata cu TVA-ul.....? cu ce se mananca si ce fac cu el? mentionez ca voi efectua doar servicii de consultanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma resurse umane nicole72 nicole72 As dori sa infiintez o soc.de res.umane? Ce cod caen trebuie ? am gasit numai pt. consultanta i res.umane. Trebuie autorizatie pt. prestari servicii de ... (vezi toată discuția)
Malpraxis GP Gina GP Gina Am înființat un SRL pe cod caen 8690. Este necesar malpraxis pe firmă dacă activitatea se desfășoară pe proceduri de masaj ? (vezi toată discuția)
Gestionarea contractelor intr-o srl ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. Am o multime de nelamuriri referitoare la modul de desfasurare a activitatii (din punct de vedere birocratic) intr-o firma de dimensiune mica sau ... (vezi toată discuția)