Imi aduc aminte ca pe forum s-a mai discutat ceva asemanator, dar cum nu m-a interesat, nu am dat atentia cuvenita. Oricum, problema este destul de noua pentru ca iata, vrem nu vrem au aparut aceste complexe rezidentiale in mai toate localitatile, iar legislatia actuala nu are prevazut nimic in acest sens. Cred ca era vorba ca guvernantii se gandesc sa completeze actuala legislatie, tocmai la aceste noi cerinte.
Pe de alta parte, am mai lecturat pe forum pareri impotriva asocierii proprietarilor - pareri pe care desigur le-am respectat, dar vedeti ca realitatile vietii contrazic aceste pareri. Este nevoie de o minima forma de organizare, cineva tot trebuie sa se ocupe si de aceasta "munca de jos", dar asa cum afirma d-na in topic, solutia asociatiei de proprietari, desi simpla nu este agreeata intrucat candva vor fi nevoiti sa se supuna deciziilor majoritatii membrilor.... Atunci cum? Cunosc ca in alte tari nu sunt asa de multi proprietari ca la noi, adica este un proprietar al unui bloc/blocuri sau a unui complex rezidential care are propriile reguli, iar chiriasii sunt nevoiti sa le execute. Insa, am un prieten in Spania care si-a cumparat un apartament cu 3 camere - locuieste cu familia, care face parte dintr-un complex de blocuri, este delimitat cu gard, are poarta de acces cu portar, bariera, sistem de comunicatii cu toate apartamentele, piscina, parc si locuri de joaca pentru copii - deci cam tot confortul, insa nu am discutat cum sunt organizati. Ma voi interesa. Asteptam si alte pareri.