avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire suspendare CIM crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire suspendare CIM crestere copil

Buna ziua,
Am contractul suspendat pana pe 20.10.2012 - crestere copil 2 ani. Am nascut al doilea copil pe 29 august si am depus cererea de prelungire suspendare CIM crestere al doilea copil la firma. Intrebarea mea este daca decizia de suspendare poate fi eliberata mai devreme de data de 20.10.2012 cand se incheie perioada de crestere al primului copil, si respectiv daca se poate depune la Primarie dosarul pentru indemnizatie pana la acea data.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 26 Septembrie 2012
Practic este o noua cauza de suspendare a CIM si nu de prelungire.
Parearea mea este ca nu poate fi operata mai devreme decizia de supendare ci numai dupa incetarea supendarii pt primul CCC.
Prevederile legale din cuprinsul art. 8(1) din normele de aplicare a OUG 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare: "... Pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea trebuie să fie depusă cu 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 1, 2 sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, sau în termen de maximum 30 de zile de la această dată."
va dau dreptul de a beneficia, fara intrerupere de indemnizatie si daca depuneti in maxim 30 de zile de la incetarea primului CCC.
@ iuliam11

Da, se poate emite inainte decizia de suspendare a c.i.m. pentru cel de-al doilea copil ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizație creștere al doilea copil irinaancuta irinaancuta Bună ziua. As dori sa îmi oferiți răspuns la următoarele întrebări. 1. Pe 10 noiembrie 2014 termin concediul creștere ... (vezi toată discuția)
Concediu medical geostel geostel Buna ziua Am urmatoarea problema in legatura cu o salariata care se afla in concediu de crestere copil pana la 2 ani care este insarcinata cu cel de al doilea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - sarcini succesive stefanut stefanut O salariata trebuia sa revina in activitate din concediu crestere copil incepand cu data de 1 iunie, cand copilul implinea varsta de 1 an si 11 luni, iar ... (vezi toată discuția)