Buna ziua. Sunt nascut la data de 12.07.1967.
M-am angajat in August 1983 ca tipograf (grupa a II-a de munca) si in 1986 am terminat liceul la seral. Am stagiul militar satisfacut. Mentionez ca am lucrat in acelasi domeniu tipografic cu mediu toxic si grupa a II-a pana in anul 2007 cand mi-am dat demisia si m-am angajat ca politist comunitar (acum se numeste Politie Locala) unde lucrez ca agent de ordine publica, fiind functionar public FARA statut special ( acest statut il au numai cei care lucreaza la Politia Romana, nu si cei de la Politiile Locale).
Va rog foarte mult sa-mi spuneti cand as putea sa ies la pensie, chiar si anticipat, in functie de varsta si de vechimea reala, plus toata perioada in care am beneficiat de prevederile grupei a 2-a de munca.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va ganditi cam devreme la pensie.Barbatii nascuti dupa 01.01.1950 se pensioneaza pt. limita de varsta la 65 ani. Pt.cei 24 ani lucrati in gr.II-a si in conditii deosebite,beneficiati de o deducere a varstei de pensionare de 5 ani si 6 luni,deci pensie pt limita de varsta la 59 ani si 6 luni.pana atunci se vor mai schimba multe legi de pensionare(si dupa cum s-au schimbat in ultimii 20 de ani in defavaoare pensionarilor obisnuiti).
Mda.... ma intreb cum mai poate face "ordine publica" un politist ( chiar si local...) la 59 de ani....
In fine, totusi tinand seama si de anii lucrati cu grupa a 2-a, - la ce varsta pot iesi la pensie chiar si ANTICIPAT?
Multumesc.
Vreau sa ma pensionez
luciy
BUNA ,SA INCEPEM .AM VARSTA DE 62,5 .AM LUCRAT 32,8 ANI DIN MAI MULTE ANGAJARI .22ANI INTR-O TIPOGRAFIE UNDE AM BENEFICIAT DE GRUPA 2, AM LUCRAT LA UN ... (vezi toată discuția)