avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu anual de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu anual de odihna

Buna ziua. Care este durata minima a concediului anual de odihna neintrerupt pentru salariati ? 10 zile lucratoare sau 15 zile lucratoare ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 26 Septembrie 2012
10 zile ;lucratoare ... in acest sens, se pot vedea prevederile art.148 alin.5 C.mun. : In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul edwe69 edwe69 de 1 an lucrez la un service,am o vechime de 12 ani in campul muncii iar acum a venit perioada concediilor. patronul spune ca ne da 7 zile lucratoare este ... (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu menphis menphis Lucrez de 5 ani intr-o societate cu 18 angajati si as dori sa stiu cate zile de concediu am dreptul si in cate parti pot sa-l impart in contextul in care ... (vezi toată discuția)
Concediul legal dupa noul cod al muncii maxim63 maxim63 AS DORI SA STIU CARE ESTE MINIMUL SI MAXIMUL DEZILE CONCEDIU LEGAL DE ODIHNA PE AN LA O VECHIME DE 27 DE ANI IN CIMPUL MUNCII??? TOT ODATA IN CITE ... (vezi toată discuția)