avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scrisoare transport - CMR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scrisoare transport - CMR

Buna ziua,
Am o problema legata de o firma de transport, care a efectuat pentru firma noastra curse internationale. Problema este ca pana acum au fost corecti si mi-au trimis de fiecare data CMR-urile, semnate si stampilate de la firma la care au descarcat.
Doar ca CMR-urile de la ultimele doua transporturi nu mi le-au mai trimis, cu toate ca i-am sunat si le-am trimis si mesaje. Ce pot face? Cei de la contabilitate vor CMR-urile in original si nu in copie.
Precizez ca nu am contract de transport cu acea firma, doar o copie dupa Cmr.
Poate ma puteti ajuta cu un raspuns!

Cel mai recent răspuns: fanatik , utilizator 12:17, 27 Septembrie 2012
Pentru orice transport angajat, obligatoriu trebuie sa aveti un contract emis de dvs, cu clauze concrete privind conditiile de incarcare, descarcare, termen de plata.CMR-ul este conditia de a demonstra o achizitie/livrare intracomunitara, in caz contrar fiscul va reconstituie TVA-ul din taxare inversa, ca TVA de plata.Cu alte cuvinte, ii determinati sa va trimita CMR-ul, in caz contrar nu le faceti plata( asta daca nu i-ati scapat banii)
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Banii au fost "scapati" de catre firma destinatara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara transport exworks irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? O SC platitoare tva din Romania livreaza in Germania (la fel platitoare de tva)marfa. Transportul este ... (vezi toată discuția)
Achizitie de servicii intracomunitare Lucia B. Lucia B. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere despre urmatoarea situatie: Firma la care lucrez are ca obiect de activitate transport rutier de marfuri intern ... (vezi toată discuția)