avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scrisoare transport - CMR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scrisoare transport - CMR

Buna ziua,
Am o problema legata de o firma de transport, care a efectuat pentru firma noastra curse internationale. Problema este ca pana acum au fost corecti si mi-au trimis de fiecare data CMR-urile, semnate si stampilate de la firma la care au descarcat.
Doar ca CMR-urile de la ultimele doua transporturi nu mi le-au mai trimis, cu toate ca i-am sunat si le-am trimis si mesaje. Ce pot face? Cei de la contabilitate vor CMR-urile in original si nu in copie.
Precizez ca nu am contract de transport cu acea firma, doar o copie dupa Cmr.
Poate ma puteti ajuta cu un raspuns!

Cel mai recent răspuns: fanatik , utilizator 12:17, 27 Septembrie 2012
Pentru orice transport angajat, obligatoriu trebuie sa aveti un contract emis de dvs, cu clauze concrete privind conditiile de incarcare, descarcare, termen de plata.CMR-ul este conditia de a demonstra o achizitie/livrare intracomunitara, in caz contrar fiscul va reconstituie TVA-ul din taxare inversa, ca TVA de plata.Cu alte cuvinte, ii determinati sa va trimita CMR-ul, in caz contrar nu le faceti plata( asta daca nu i-ati scapat banii)
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Banii au fost "scapati" de catre firma destinatara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei ... (vezi toată discuția)
Achizitie de servicii intracomunitare Lucia B. Lucia B. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere despre urmatoarea situatie: Firma la care lucrez are ca obiect de activitate transport rutier de marfuri intern ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara transport exworks irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? O SC platitoare tva din Romania livreaza in Germania (la fel platitoare de tva)marfa. Transportul este ... (vezi toată discuția)