buna ziua. am si eu o problema. mama mea a decedat anul trecu t in norvegia, unde a aavut o casa cumparata in rate cu prietenul ei de acolo. in urma decesului am cazut de acord cu el sa ii ramana lui casa. sapatamana aceasta am primit o scrisoare de la statul norvegian, din care am inteles in mare ca ar trebui sa platesc un impozit destul de mare, 76000 coroane norvegiene, pe casa, care nu este a mea. as vrea sa stiu ce am de facut si daca sunt obligata sa platesc impozitul pe ceva ce nu imi apartine. mentionez ca eu nu am nici un act pe casa, nici pe numele meu, nici pe numele mamei mele.
multumesc.
Pai si statul norvegian cum v-a trimis acea scrisoare?
Inseamna ca - cel putin pana la o anumita data - sunteti considerata ca fiind proprietar. Chiar daca lasati casa prietenului mamei, acest lucru trebuie facut printr-un inscris autentic, plus ca ar trebui sa preia si ratele daca mai sunt de plata.
actele pentru casa le-a facut el acolo si a preluat si ratele. sau cel putin asa mi-a spus,ca ar fi fost la banca si a rezolvat.ideea e ca eu nu am acte pentru casa, nu am dovada ca e pe numele meu sau al mamei mele. ce ar fi de facut?