avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Achizitionare autoturism second hand
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Achizitionare autoturism second hand

Buna seara!

As dori sa-mi achizitionez o masina second-hand si avand in vedere ca nu prea ma pricep, as dori sa va cer cateva pareri:
1. oscilez intre un VW GOLF si o SKODA FABIA ambele de 1400 cm3, an de fabricatie 2001. Ce-mi recomandati?
2. il iau gata inmatriculat in Romania sau cu numere rosii (si in acest caz, aveti idee cam cat ma costa inmatricularea)?
3. din cate am inteles, la schimbarea proprietarului trebuie sa obtin de la RAR un certificat de autenticitate. Problema e ca la RAR-ul din localitatea in care locuiesc obtin destul de tarziu acest document (cam dupa 15 zile de la data in care m-am facut programarea). Avand in vedere ca la data obtinerii certificatului de la RAR, eu deja am incheiat actul de vanzare - cumparare (si evident am dat banii), cum ma protejez de eventualele neplaceri (sincer eu ma gandeam sa nu dat toti banii pana cand termin cu RAR-ul, dar nu stiu daca se poate)?
In cazul in care nu dau toti banii la intocmirea contractului de vanzare - cumparare, cum procedez (precizez in contract ca achit autovehicului in 2 rate, prima rata la data incheierii contractului, iar a doua dupa obtinerea certificatului de autenticitate)?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
jacquelline, utilizator

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism cristian A. cristian A. Buna ziua ! Un autoturism second-hand adus in Romania in 2010 care are RAR-ul efectuat in septembrie 2010 mai poate fi inmatriculat in Romania cu vechea taxa? ... (vezi toată discuția)
Achizitonare autoturism second hand inmatriculat in romania jacquelline jacquelline Buna seara! As dori sa stiu daca la achizitionarea unui autoturism second hand am nevoie de prezenta vanzatorului doar la semnarea actului de vanzare - ... (vezi toată discuția)
Achizitionare autoturism second hand jacquelline jacquelline Buna dimineata! As dori sa stiu daca la achizitionarea unui autoturism second hand am nevoie de prezenta vanzatorului doar la semnarea actului de vanzare - ... (vezi toată discuția)