avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoare de costuri 2012-2013
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoare de costuri 2012-2013

Buna seara
Am cateva intrebari legate sistemul de repartizare a costurilor de incalzire in baza repartitoarelor:

1. Daca nu s-a efectuat verificarea anuala a repartitoarelor, care sunt consecintele daca unii dintre proprietari contesta repartizarea costurilor?

2. Este obligatorie schimbarea repartitoarelor cu un singur senzor cu cele cu doi senzori? Daca este obligatoriu, unde pot gasi reglementarea? Ne poate obliga societatea cu care avem contract sa le schimbam?

3. Putem considera schimbarea repartitoarelor cu montarea unui noi sistem? Ce se intampla daca nu vor fi de acord 80% dintre proprietari cu inlocuirea acestora?
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 12:35, 15 Octombrie 2012
1-Una dintre consecinte poate consta in refuzul unitatii cu care exista incheiat contract sa mai calculeze valorile de consum respectiv c/v de plata aferent unitati consumate
2-In situatia in care repartitoarele de cost sunt functionale si nu sunt defecte nu se impune inlocuirea acestora
3-Daca se monteaza sistem nou pe cale de conecinta se inlocuiesc inclusiv repartitoarele de cost
In situatia in care nu exista votul majoritatii pentru verificarea sistemului,eventual inlocuirea sistemului,vor exista permanent discutii,suspiciuni si interpretari
Firma prestatoare nu are nici o problema in a calcula costurile. Ea citeste, calculeaza si incaseaza. Sunt opozabile in instanta aceste consumuri, daca nu se face dovada acestor verificari?
Exista un normativ tehnic la norma cuprinsa in ordinul 343/2010? Pt ca s-a primit la comitet un Normativ Tehnic (anexa 1 la norma - care norma?) din partea unui proprietar, in care se specifica clar ca repartitoarele cu un singur senzor sunt interzise si ca cele existente in sistem trebuie inlocuite intr-un an. [ link extern ]
Verificarea repartitoarelor in sensul integritatii lor, a sigiliilor, etc, nu si in sens metrologic este obligatorie prin lege o data pe an.
Lipsa verificarii nu atrage vreo consecinta legala (amenda) dar, daca e prevazuta in contract poate fi cauza de reziliere a contractului pentru neindeplinrea obligatiunilor contractuale.
Din pacate asta o poate face doar Asociatia de propietari in calitatea ei de titulara de contract.
@elga50

Dvs considerati ca folosesc limbaj nepotrivit. Eu consider ca nu este, intrucat se poate face oricand proba veritatii, activitatea de falsificare a realitatii stiintifice si a inselarii cetatenilor este dovedita, prin simpla comparatie a reglementarilor tehnice in constructii cu cele ale ANRSC.

Dincolo de aceasta, daca tot considerati necesar, ati putea sterge doar cuvintele care va deranjeaza, nu tot mesajul, ascunzind si informatii obiective necesare forumistilor!!
Nu este corecta stregerea interguli mesaj.
Interventie moderator
Evitati dv. folosirea cuvintelor si expresiilor dure ("magari") si va vor ramane mesajele neatinse.

Alte discuții în legătură

Repartitoare de costuri marinel73 marinel73 Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice vă informează: Începând cu sezonul de încălzire ... (vezi toată discuția)
Contestare calcul caldura - ista Barbarosa Barbarosa Luna aceasta am constatat ca am de plata 405 lei la caldura la apt cu 2 camere 55 mp. ISTA mi-a emis un calcul din care rezulta ca am consumat ~2,4 Gcal pe ... (vezi toată discuția)
La bloc repartitoarele sunt interzise unde nu sunt racordate 80% dintre apartamente Epuree Epuree Buna ziua, La bloc repartitoarele de costuri (de caldura) sunt interzise unde NU sunt racordati 80% dintre apartamente? Mai este in vigoare acest articol? ... (vezi toată discuția)