avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare facturi externe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare facturi externe

Am urmatoarea problema :desfasor activitate de prestari servicii in Romania,dar si cu furnizori externi.
Intrebarea mea este cum inregistrez aceste facturi externe ?

DE EX; am facut o fact.cu valoarea de 1000 usd pe data de 10.11.08 - inregistrata in ct.401
am platit fact. pe data de 02.12.08

Tinind cont de cursul valutar inregistrarea facturii in valuta va avea o valoare in lei ,la data cind am intocmit-o si alta valoare in lei la data cind am platit-o.;diferenta urmand s-o trec pe ct 665 sau 765(pierderi sau venituri fin)
Este adevarat ce spun?
Sau se iinregistreaza fact. doar cu valoarea facturii din momentul platii?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 08:46, 8 Februarie 2009
Am sa va rog sa-mi raspunda si mie cineva la intrebare.

Am gresit prima oara in exprimare.Este vorba nu de intocmitul unei facturi in ct.401, ci de primitul ei.

Deci : cum inregistrez in contabilitate o fact. in valuta primita de la furnizor ,sa zicem pe data de 10.12.08 si platita pe data de 28.12.08 .
Fact se inregistreaza la data primirii,sau la data platii Cred ca v-am ametit!

Factura o inregistrati (obligatoriu) la momentul primirii si O.P. (prin care virati banii) inregistrati... la momentul cand platiti.
Despre inregistrarea diferentei de curs valutar (in plus sau in minus) aveti dreptate...

tocmai inregistrarea acestor diferente de curs valutar ridica mari probleme
- de ex intocmirea unor facturi catre clienti in lei,si care au la baza facturi de la furnizori in valuta.

DE EX: - am primit pe 10.12 o fact de 1000 $ ,pe care o inreg.in contabilitate ,sa zicem la cursul BNR de 2.90.
valoarea fact.va fi de 2.900 lei.
- vind la client ac.fact. pe data de 15.12 ,in lei si va trebui sa inreg.factura de 1000$ la data intocmirii cu alt curs valutar,nu?,de ex2.85
valoarea fact.catre client va fi de 2.850
Intrebarea mea este daca in factura pe care o intocmesc clientului,va trebui sa socotesc valuta la cursul primirii facturii furnizorulu(2.90) ,sau la data intocmirii fact catre client(2.85)

MULTUMESC
diferenta se inregistreaza pe diferente de curs valutar.
Intrebarea mea era cu totul alta.
La ce curs calculez valuta in factura pe care o fac clientului:la cursul valutar din ziua in care am receptionat factura furnizorului,din ziua in care am platit factura furnizorului,sau din ziua intocmirii facturii catre client?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

tarife in valuta ptr.bilete de avion barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Am urmatoarea problema si as dori daca stie,sa ma ajute cineva!! Pentru o deplasare in strainatate,am contractat mai multe bilete de avion. -am contractat ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar sconosciuta sconosciuta O societate a facut o plata externa in avans, in valoare de 6.352 de USD, dupa 6 zile s-a emis si factura de catre fz extern, doar ca valoarea facturii este de ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar aleius aleius Buna ziua, am preluat o firma de la 01.01 cu urmatoarea situatie: - pe data 01.10 a inregistrat fact. furnizor extern 1000 euro*3.5 = 3500 ron - pe data de ... (vezi toată discuția)