avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Solutie irevocabila
Discuție deschisă în Executare silită

Solutie irevocabila

Ce inseamna mai exact "admite cererea. irevocabila" intr-un proces de infiintare a unei executari silite?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 20:13, 27 Septembrie 2012
La cererea creditorului instanta de judecata suverana in solutionare ,dupa analizarea actiunii si a motivelor invocate ,a dispus admiterea cererii,a dispus investirea cu formula executorie a hotararii
In baza titlului executoriu,creditorul,urmeaza sa contacteze un executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorului pentru a demara etapele si procedura de executare silita
Inseamna ca nu aveti cai @e atac.Solutia poate fi contestata insa prin contestatie la executare.
Eu sunt creditorul si cererea a fost facuta printr-un birou de executari judecatoresti. Este vorba de recuperarea unei pensii de intretinere a unui minor.
Si cu siguramta debitorul va face contestatie, mai ales ca nu este dispus sa plateasca pensia stabilita de instanta in baza adeverintei de salariu.

Puteti sa-mi spuneti, in general, care ar fi un motiv bine intemeiat ca instanta sa dispuna anularea executarii?
Mentionez ca este vorba de o pensie in cuantum de 1/6 din venituri, deci nici macar nu atinge plafonul maxim, pensie pe care am acceptat-o chiar daca, personal, consider ca se cheltuie mult mai mult cu un copil.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare ONU EMIL ONU EMIL Un contract de leasing in care scrie ca reprezinta titlu executoriu mai trebuie investit de instanta judecatoreasca. Soc. de leasing este din Bucuresti iar eu ... (vezi toată discuția)
Executare MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie de catre judecatorie. Admite cererea formulată de Biroul Executorului ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune in cazul admiterii contestatiei la executare Ioan Seria Ioan Seria Buna ziua, Am nedumerire cu o speta in care am fost implicat. Concret, intr-o executare silita imobiliara in care am fost parte, mi s-a admis contestatia la ... (vezi toată discuția)