avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Intrebare admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Intrebare admitere barou

Daca am fost condamnat pentru ultraj la 1 an cu suspendare si reabilitat am dreptul de a participa la examenul de admitere in barou?
Cel mai recent răspuns: DanielSan , utilizator 10:33, 29 Septembrie 2012
da
La barou da.

La INM sau Politie etc. NU - acolo se tine cont si de antecedente, nu doar de cazier. Adica mai pe scurt desi intervine reabilitarea si cazierul este sters, se iau in considerare si aceste condamnari, ca antecedente personale.
Vă mulţumesc pentru răspuns, foarte bine că se poate la barou, dar totuşi, odată reabilitat ar trebui să am aceleaşi drepturi cu toată lumea, mai ales că am fost condamnat într-un proces mai mult decât discutabil...Vă mulţumesc încă o dată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept vs examenul de primire in barou ca avocat stagiar?? marduk marduk O persoana condamnata pentru o infractiune cu intentie(minor 16 ani la data comiterii faptei),reabilitat de drept, poate participa la examenul de intrare in ... (vezi toată discuția)
Antecedent penal vs cazier judiciar boglaz boglaz Buna ziua Pentru admiterea la Institutul National de Magistratura una din conditiile pentru acceptarea dosarului de inscriere este \"lipsa antecedentelor ... (vezi toată discuția)
Profesie avocat, procuror, judecator mariuslibra mariuslibra Buna,ma numesc Marius si sunt stundent in anul II la drept.De curand am avut o experienta neplacuta de unde a rezultat o condamnare cu suspendare 2 ani si ... (vezi toată discuția)