avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reabilitarea de drept vs examenul de primire in Barou ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reabilitarea de drept vs examenul de primire in Barou ca avocat stagiar??

O persoana condamnata pentru o infractiune cu intentie(minor 16 ani la data comiterii faptei),reabilitat de drept, poate participa la examenul de intrare in Barou?
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 08:37, 13 Decembrie 2012
Sa ma corecteze cineva daca gresesc dar eu stiu ca reabilitarea are ca efect inlaturarea tuturor interdictiilor, decaderilor etc.
La inscrierea pt. examenul in barou se solicita doar cazierul judiciar, iar daca persoana in cauza a fost reabilitata este evident ca ar trebui sa aiba cazierul curat.
In plus, eu stiu ca doar in cazul magistratilor se solicta dupa admitrea la INM sau in Magistratura acte din care sa rezulte buna-reputatie printre care si verificari in evidentele operative ale politiei.
Din moment ce nu se verifica in niciun fel buna-reputatie la Barou nu vad de ce persoana in cauza nu ar putea deveni avocat.
Corect raspunsul de mai sus. Daca cazierul iese "curat" se poate inscrie in Barou. Nu se poate inscrie la INM, Academia de Politie, Agenti de Penitenciare, etc. adica in acele locuri unde se verifica nu doar cazierul ci si antecedentele penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept , admitere in magistratura danutzlucy@yahoo.com danutzlucy@yahoo.com As vrea sa stiu daca o condamnare de sase luni cu suspendare cu o perioada de proba de doi ani si sase luni pentru o infractiune economica, primita in urma cu ... (vezi toată discuția)
Antecedent penal vs cazier judiciar boglaz boglaz Buna ziua Pentru admiterea la Institutul National de Magistratura una din conditiile pentru acceptarea dosarului de inscriere este \"lipsa antecedentelor ... (vezi toată discuția)
Caz de nedemnitate alexxmarginean alexxmarginean Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, am fost condamnat pt savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava, mi-a trecut termenul de incercare prin ... (vezi toată discuția)