avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... caz de nedemnitate
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

caz de nedemnitate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, am fost condamnat pt savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava, mi-a trecut termenul de incercare prin urmare a intervenit reabilitarea de drept, sunt absolvent al facultatii de drept si intentia mea este de a da examen de primire in Barou, vreau sa stiu daca infractiunea de mai sus atrage una din cazurile de nedemnitate prevazute de art. 14 din Legea 51/1995, sunt confuz pt ca la lit.d. este specificata o singera infractiune cu mentiunea ''chiar reabilitata'', motiv pt care personal tind sa cred ca restul infractiunilor in cazul in care au fost reabilitate nu atrag cazuri de nedemnitate
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
alexxmarginean, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexxmarginean , utilizator 22:04, 10 Octombrie 2012
daca intervine reabilitarea de drept cazierul trebuie sa fie curat dupa implinirea termenului de incercare. ati scos un cazier si inca va apare condamnarea?
Intr-adevar, restul infractiunilor in cazul in care au fost reabilitate nu atrag cazuri de nedemnitate. Daca cazierul este curat, nu se mai verifica antecedentele penale personale (asa cum se face de regula la INM, Academia de politie, agentii de penitenciare etc).

A intervenit reabilitarea de drept, am scos cazierul si este curat, stiam ca la INM nu mai este posibil, dar aveam nelamuriri si in cazul in care vreau sa practic avocatura, si textul de lege m-i se pare destul de vag si cu loc de interpretare...., multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept vs examenul de primire in barou ca avocat stagiar?? marduk marduk O persoana condamnata pentru o infractiune cu intentie(minor 16 ani la data comiterii faptei),reabilitat de drept, poate participa la examenul de intrare in ... (vezi toată discuția)
Pot intra in barou? badiumaria badiumaria Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: - in 2004 am suferit o condamnare la inchisoare de 10 luni pentru complicitate morala la furt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! examen auto - reabilitare judecatoreasca - cazier curat vladconstantin vladconstantin Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri,daca se poate cumva sa ma ajutati va rog, in August mi-a fost luat permisul din cauza consumului de alcool la volan,s-a ... (vezi toată discuția)