avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua ! Examen auto - reabilitare judecatoreasca - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua ! Examen auto - reabilitare judecatoreasca - cazier curat

Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri,daca se poate cumva sa ma ajutati va rog, in August mi-a fost luat permisul din cauza consumului de alcool la volan,s-a intocmit dosar penal,mi-a fost data o sentinta de 4 luni cu suspendare, de pe data de 18 Iunie 2011 mi-a ramas definitiva si irevocabila , cum trebuie sa procedez ca sa pot da de permis dinou,mai exact cand pot da examenul si ce examen (scris - practic ?)
Cum procedez sa imi curat cazierul dupa aceea si in cat timp? Va multumesc!
Puteţi susţine un nou examen pentru obţinerea permisului după trecerea unei perioade de 1 an de la data rămânerii definitive a hotărârii de condmanare.
Reabilitarea în cazul pedepselor cu supendarea executării pedepsei este una de drept , operând în temeiul legii, fără intervenţia instanţei ca regulă , şi are loc la data expirării termenului de încercare, dacă , în interiorul termenului de încercare condmanatul nu a mai comis infracţiuni şi nu a avut loc revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei.
Multumesc,deci pe data de 18 Iunie 2013 pot sustine un examen,dar..in ce consta acest exament de redobandire ? Este practic sau doar scris ?
Dupa termenul de incercare,care este de 2 ani si mi se curata cazierul,sunt sanse daca fac Dreptul sa mai intru la INM sau doar la Barou ? Va multumesc.
Da.
Examenul va fi cel obişnuit, scris plus probă practică.
Cazierul vi se curăţă dacă veţi îndeplini condiţiile la acea dată. După ce se împlineşte termenul de încercare veţi merge să solicitaţi certificat de cazier judiciar şi, fie acesta va fi curat, fie va trebui să vă adresaţi instanţei pentru a constata că a intervenit reabilitarea de drept.
Probabil că veţi putea să faceţi dreptul şi să accedeţi la o profesie juridică, deşi, cu INM-ul pare-se că ar fi mai greu. De asemenea, în poliţie , se verifică dacă au existat condamnări. Normal, după reabilitare ar trebui să vă redobândiţi drepturile şi să nu mai existe interdicţii.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Termenul de incercare este de 2 ani si 4 luni conf.82 c.p.
Dar ce conditii trebuie sa implinesc ? Sa nu mai savarsesc in timpul termenului de incercare alta infractiune nu ? Am citit ca si la barou nu prea se primeste cu infractiuni la activ: Este nedemn de a fi avocat:
a) cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
Deci daca peste 2 ani cazierul va fi curat , voi putea da ori la Barou ori la Politie,mai putin probabil la INM,am inteles corect?
Da,dar alea 4 luni au trecut din iunie , mai raman aia 2 ani !

Editat de moderator simonette12- pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la aplicarea pedepsei sau reabilitare judecatoreasca. CezarD CezarD La inceputul lunii octombrie 2013, am primit 2 pedepse de 10 luni si de 8 luni de inchisoare cu suspendare (termenul de incercare fiind de 2 ani si 10 luni) ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar hadrian74 hadrian74 In cursul lunii februarie 2011 am fost depistat de agentii de politie conducind autoturismul proprietate personala, pe drumurile publice, avand o ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat AlinaCobuz AlinaCobuz Buna ziua! Va contactez pentru un prieten, care anul trecut in 14 iunie a avut accident cu o vaca intr-o alta localitate decat domiciliul, si avea o ... (vezi toată discuția)