avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Redobandire permis anulat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Redobandire permis anulat

Buna ziua!

Va contactez pentru un prieten, care anul trecut in 14 iunie a avut accident cu o vaca intr-o alta localitate decat domiciliul, si avea o alcoolemie de 0.95. Anul acesta, in ianuarie, a avut procesul, si a primit sentinta de 8 luni cu suspendare si doi ani de proba. El ar vrea sa stie urmatoarele :

- cum poate obtine sentinta judecatoreasca? (nu i-a fost trimisa prin posta)
- cand poate obtine permisul si in ce conditii? (de ex cand trebuie sa reinceapa scoala, cand trebuie sa-si depuna dosarul pentru examinare)
- dupa cat timp i se va curata cazierul?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AlinaCobuz , utilizator 11:05, 28 Septembrie 2013

Hotararea este redactata , trebuie sa fie depusa o cerere, in vederea eliberarii ( sentinta nu este comunicata ).

Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Succes.

ART. 86 c.p.
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Teoretic in 2 ani si 8 luni "i se va curata cazierul".
deci permisul si-l poate redobandi in ianuarie 2014, sau in septembrie 2014?
Deci, cititi atent ce a postat dna av.Stoica Ioana, sa nu ma repet.
Termenul de 1 an dupa care se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Termenul de incercare de 2 ani si 8 luni se calculeaza tot de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Data ramanerii definitive a hotararii de condamnare este data la care a expirat termenul de recurs, prin urmare ambele termene de mai sus se calculeaza in raport de aceasta data si nu aceea a pronuntarii.
Sa mearga la arhiva instantei respective si sa solicite o copie legalizata a hotararii , iar pe hotarare va avea mentiunea datei si a modalitatii ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Alte discuții în legătură

Art. 87. - (1) conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool Anna-Marria Anna-Marria Buna seara! Am o mica nelamurire,si am observat ca aici se pot rezolva multe..macar din vorbe si sfaturi! In 30.11. 2007 parintii mei au avut un ... (vezi toată discuția)
Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice just_say_it just_say_it Buna seara, Anul trecut mi-a fost suspendat permisul pentru conducere in stare de ebrietate! Pe data de 29.11.2011 am primit sentinta ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis maariusboros maariusboros Cumnatul meu a condus fara permis in 2007 si are cazier. Si vrea sa faca Scoala de Soferi . Am o intrebare pt. dumneavoastra . Mai poate da de permis daca in ... (vezi toată discuția)