avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reabilitare cazier judiciar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reabilitare cazier judiciar

In cursul lunii februarie 2011 am fost depistat de agentii de politie conducind autoturismul proprietate personala, pe drumurile publice, avand o imbibatie alcoolica in sange peste limita de 0,8 ml, drept urmare am fost trimis in judecata si condamnat in baza probelor si a faptului ca am recunoscut comiterea faptei, in luna ianuarie 2012 la 6 luni cu suspendare. Rugamintea mea este aceea de a-mi preciza pasii care trebuie sa-i urmez pentru a putea sa-mi scot cazierul curat, dupa cat timp pot opta sa-mi redobindesc permisul anulat. Am perioada de incercare?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: hadrian74 , utilizator 15:00, 20 Iunie 2013
aveti o pedeapsa de 6 luni si un termen de incercare de 2 ani, ceea ce inseamna ca dupa 2 ani si 6 luni sunteti reabilitat de drept.
permisul il puteti redobandi prin prezentare la examen la 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
OK multumesc, sa fiu pe deplin edificat, am inteles cu privire la termenul de incercare, cred, daca mai comit o fapta in acest timp mi se adauga si cele 6 luni, insa daca solicit cazierul acum imi va aparea scris infractiunea comisa la regimul circulatiei rutiere?, avand in vedere ca a trecut un an de la ramanerea definitiva a sentintei?
Nu ati inteles.

Codul penal:
ART. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.
ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Cazierul va fi curat doar in iulie 2014, pentru permis va puteti prezenta deja la examen. De fapt, va puteati prezenta incepand cu luna ianuarie 2013.
Am inteles, va multumesc. Si tre sa mai inteleg si faptul ca nu conteaza natura infractiunii comise inauntrul termenului de incercare. Nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de cazier judiciar valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua, Am si eu o intrebare la care as dori un raspuns sa al inteleg din partea unui avocat ,am scos cazierul si sunt inscris cu fapta penala si scrie ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar ContSters235208 ContSters235208 buna,am fost condamnat la 8 luni cu suspendare la regimul circulatie ,anularea permisului,350 lei cheltuieli judecata,a trecut 1 an de la sentinta ... (vezi toată discuția)
Cazier-reabilitare felicia-rodica felicia-rodica Sentinta este definitiva in 31.01.2008 6 luni cu suspendare si termen de incercare 2 ani si 6 luni. Va rog sa-mi spuneti cazierul cand va fi curat? Un domn ... (vezi toată discuția)