avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat de cazier judiciar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat de cazier judiciar

Buna ziua,
Am si eu o intrebare la care as dori un raspuns sa al inteleg din partea unui avocat ,am scos cazierul si sunt inscris cu fapta penala si scrie asa:
Conamnat 6 luni inchisoare cu suspendare conform art81-82 C.P. pe durata de 2 ani si 6 luni pentru art.87 al1 O.U.G. 195/2002 rep.cu art 74 al.1 lit d,320/1 al.7 C.P.P prin sentinta penala nr.535/22.05.2012 a Judecatoriei buzau definitiva prin nerecurare la 06-06-2012.
Va rog sa mi spuneti exact ce inseamna ..6 luni stiu ca sunt condamnat cu suspendare dar acei 2 ani si 6 luni ce inseamna adica eu in 2 ani si 6 luni daca mai fac ceva ami da cu exectutare ?si ce inseamna definitiva prin nerecurare?
Va multumesc cu stima valentin .
cam asa ceva ....timp de 2 ani si 6 luni , trebuie sa fii cuminte !
cand se aplica o pedeapsa cu suspendare conditionata la pedeapsa aplicata efectiv - 6 luni - se adauga un termen de incercare de 2 ani, de aceea apare 2 ani si 6 luni

la expirarea celor 2 ani si 6 luni sunteti reabilitat de drept

daca in perioada asta de 2 ani si 6 luni savarsiti alte infractiuni beneficiul suspendarii se revoca si se va plica o pedeapsa cu privare de libertate - pedeapsa pt. prima fapta de 6 luni se va aduna cu pedeapsa cea noua si se va executa in penitenciar

definitiva prin nerecurare, inseamna ca sentinta prin care ati fost condamnat a ramas definitiva deoarece nu ati declarat recurs impotriva ei
Termenul de 2 ani si 6 luni este un termen de incercare, timp in care nu ai voie sa comiti alta fapta penala. Pe intelesul tuturor esti tinut sub observatie.
Definitiva prin nerecurare inseamna ca, cel nemultumit de hotararea pronuntata putea sa o atace intr-un anumit termen de la data la care a fost comunicata. Avand in vedere ca nimeni nu a atacat-o cu recurs a ramas definitiva., a ramas neschimbata cu alte cuvinte.
1.Ati fost fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoare in cuantum de 6 luni, a carei executare a fost supendata conditionat pe perioada unui termen de incercare de 2 ani si 6 luni.
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate- 6 luni, la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform disp.art 82 c.pen., deci total 2 ani si 6 luni.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, respectiv data de 06.06.2012.
Tocmai de aceea prin dispozitivul hotararii, instanta atrage atentia inculpatului ( si cu siguranta exista aceasta mentiune in dispozitivul dvs. ) cu privire la disp.art 83 c.pen., dispozitii care privesc revocarea beneficiului suspendari conditionate in cazul savarsirii unei noi infractiuni in perioada termenului de incercare.
Art. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
....................................................................
2.Sentinta este definitiva prin nerecurare pentru ca nici inculpatul si nici parchetul nu au declarat recurs, prin urmare sentinta a ramas definitiva prin nerecurare ( prin neexercitarea caii de atac ) la data expirarii termenului de recurs adica 06.06.2012.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc pentru raspuns acum am inteles .
si cazierul meu va fi curat dupa acesti 2ani si 6luni?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
valentin_matei2003, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendarea cond. a executarii pedepsei- reabilitare de drept pintenarug pintenarug Buna ziua Am urmatoarea sentinta definitiva, data in 18.12.2012: Solutie: Condamnă pe inculpatul P G, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)
Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.-mai figureaza pedeapsa in cazier? stefan_pitt stefan_pitt buna ziua am si eu o intrebare.in legatura cu cazieru.in 2007 14/12.am primit condamnare cu suspendare de 1 an si trei luni cu termen de incercare de 3ani si ... (vezi toată discuția)
Explicatii sentinta laviniaelenab laviniaelenab va rog explicati-mi si mie ce inseamna sentinta si ce reprezinta cei 2ani si 8 luni durata termenului de incercare Solutia pe scurt: În baza art.305 alin.1 ... (vezi toată discuția)