avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat de cazier judiciar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat de cazier judiciar

Buna ziua,
Am si eu o intrebare la care as dori un raspuns sa al inteleg din partea unui avocat ,am scos cazierul si sunt inscris cu fapta penala si scrie asa:
Conamnat 6 luni inchisoare cu suspendare conform art81-82 C.P. pe durata de 2 ani si 6 luni pentru art.87 al1 O.U.G. 195/2002 rep.cu art 74 al.1 lit d,320/1 al.7 C.P.P prin sentinta penala nr.535/22.05.2012 a Judecatoriei buzau definitiva prin nerecurare la 06-06-2012.
Va rog sa mi spuneti exact ce inseamna ..6 luni stiu ca sunt condamnat cu suspendare dar acei 2 ani si 6 luni ce inseamna adica eu in 2 ani si 6 luni daca mai fac ceva ami da cu exectutare ?si ce inseamna definitiva prin nerecurare?
Va multumesc cu stima valentin .
Daca la expirarea termenului de incercare ( calculat asa cum am aratat mai sus) vor fi indeplinite conditiile art.86 c.pen., veti fi reabilitat de drept.
Art.86.
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.



Reabilitarea de drept face sa nu mai apara in cazierul emis de politie individului existenta unei infractiuni.
Adica infractiunea nu se va mai vedea.
Astfel, la angajare cazierul depus dupa reabilitare nu va mai avea urmele savarsirii infractiunii.

Fapta poate aparea doar in fisa operativa de cazier care o vede doar organul de politie.
Adica politia va avea cunostiinta despre aceasta condamnare chiar daca altii nu vor putea afla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea cond. a executarii pedepsei- reabilitare de drept pintenarug pintenarug Buna ziua Am urmatoarea sentinta definitiva, data in 18.12.2012: Solutie: Condamnă pe inculpatul P G, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)
Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.-mai figureaza pedeapsa in cazier? stefan_pitt stefan_pitt buna ziua am si eu o intrebare.in legatura cu cazieru.in 2007 14/12.am primit condamnare cu suspendare de 1 an si trei luni cu termen de incercare de 3ani si ... (vezi toată discuția)
Explicatii sentinta laviniaelenab laviniaelenab va rog explicati-mi si mie ce inseamna sentinta si ce reprezinta cei 2ani si 8 luni durata termenului de incercare Solutia pe scurt: În baza art.305 alin.1 ... (vezi toată discuția)