avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... explicatii sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

explicatii sentinta

va rog explicati-mi si mie ce inseamna sentinta si ce reprezinta cei 2ani si 8 luni durata termenului de incercare

Solutia pe scurt: În baza art.305 alin.1 lit. c Cod penal, cu aplicarea art.3201 alin.7 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul , la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie. În temeiul art. 357 alin. 3 Cod procedură penală, raportat la art.71, alin.2 Cod penal interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art. art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal, ca pedeapsă accesorie. În baza art.81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 8 luni, calculat conform dispoziţiilor art.82 Cod penal. În baza art.359 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 Cod penal, privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în cazul săvârşirii unei alte infracţiuni. În temeiul art.71 alin.5 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei accesorii prevăzute de art.64 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. În temeiul art.191 alin.1 Cod de procedură penală, obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în cauză, în cuantum total de 130 lei, din care suma de 100 lei este aferentă fazei de urmărire penală. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare pentru părţile lipsă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30 aprilie 2013.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:01, 12 Mai 2013
In termenul de incercare se impune sa nu savarsiti alte fapte sub incidenta penala
Ati uzat de procedura simplificata- recunoasterea vinovatiei si ati fost condamnat pentru infractiunea de abandon de familie, la o pedeapsa de 8 luni inchisoare, a carei executare a fost supendata conditionat pe perioada termenului de incercare de 2 ani si 8 luni.
Asadar, termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate- 8 luni , la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform disp. art.82 c.pen, in total 2 ani si 8 luni.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si este perioada in care pedeapsa va figura in cazierul dvs.
In perioada termenului de incercare aveti obligatia de a nu savarsi o alta infractiune, pentru ca in caz contrar, suspendarea conditionata va fi revocata, iar pedeapsa aplicata pentru noua infractiune nu se va contopi cu cea de 8 luni , ci se va aduna, iar executarea va fi una in regim de detentie.
Acesta este si motivul pentru care instanta va atrage atentia asupra disp.art 83 c.pen.
Art.83 c.pen.
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
................................................
Daca pe perioada termenului de incercare nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu va fi pronuntata revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in conditiile art.83 si 84 c.pen., veti fi reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicare decizia instantei, va rog GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Va rog sa imi spuneti solutia finala in cazul lui T.I. - nu inteleg daca este cu executare sau cu suspendare Va multumesc!!! Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Solutie curtea de apel marian-ene marian-ene Solutie: Admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad împotriva sentintei penale nr. 235 din 08 Mai 2012 a Judecatoriei BÂRLAD, ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)