Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:
- in 2004 am suferit o condamnare la inchisoare de 10 luni pentru complicitate morala la furt calificat
- intre timp a operat reabilitarea de drept insa mai am de achitat cheltuielile judiciare, deci acum am cazier fiscal.
- in arhiva nationala a politiei imi este inscris cnp-ul cu rosu, dar in cea locala nu apare nimic distinctiv
- stiu ca L.51/1995 prevede la conditii ca : sa nu suferit o condamnare prin hotarare definitiva pentru o fapta savarsita cu intentie care sa il faca nedemn.
Are rost sa cheltui bani pentru inscrierea la examenul de primire in Baroul avocatilor din Romania? As fi admisa dupa verificarea de intrunire a conditiilor preliminare?
un viitor avocat ar putea încerca cu prioritate o altă strategie (de control) : solicitarea eliberării Certificatului de cazier judiciar, studiaţi-l şi observaţi sub ce formă este.Funcţie de rezultat, acţionaţi.
Multumesc pentru timpul acordat!
Din moment ce a intervenit reabilitarea de drept nu mai exista nici o mentiune in cazierul judiciar, cel putin astfel era trecut pe cel care l-am scos in 2009 : "nu exista mentiuni inscrise .....", deci nu am cazier judiciar, ci antecedente; despre aceasta este vorba! Cheltuielile judiciare sunt inscrise in cazierul fiscal; deci exista cazier fiscal. Ma intereseaza dupa cat timp de la stingerea datoriei catre stat voi avea cazier fiscal "curat". Si ma intereseaza cum se verifica daca am savarsit vreo infractiune ? Se merge doar pe actele de la dosarul de inscriere sau se controleaza in Arhiva nationala a politiei?
Si, da, asa ar fi normal in ceea ce ii priveste pe magistrati(judecatori si procurori). Insa in ceea ce ma priveste pot spune ca e vorba de "pacatele tineretii" care au constat in faptul ca am tacut, nu am facut nimic, nu am mers cu "para" si imi era teama, eram confuza la acea varsta, naiva si nu cred ca ar fi corect sa platesc toata viata. Nu incerc sa ma scuz., faptul este consumat deja si caut o solutie. Speranta moare ultima!
Va rog, un raspuns obiectiv!
Daca nu aveti fapte inscrise in cazier, de regula nu se verifica antecedentele penale din fisele operative ale Politiei (asa cum se verifica la INM, Academia de Politie, Agenti de penitenciare etc etc). In legatura cu cazierul fiscal....mi-e teama ca trebuie sa asteptati pana se "albeste" si nu sunt in masura sa va spun cand se intampla.