avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale stopaj de la sursa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

stopaj de la sursa

buna ziua. am o mare problema si va rog sa ma ajutati! am de dat 2700 lei la stat pt stopajul de la sursa. acum ei, mi-au facut dosar penal pt frauda si evaziune viscala! intrebarea mea este: ce mi se poate intampla pt suma aceasta? astept un raspuns. multumesc
Cel mai recent răspuns: AspirantAv , utilizator 19:24, 27 Septembrie 2012
Legea 241/2005
Art. 6. - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.

Art. 10. - (1) In cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute de prezenta lege, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, invinuitul ori inculpatul acopera integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 100.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar.
(2) Dispozitiile prevazute la alin. (1) nu se aplica daca faptuitorul a mai savarsit o infractiune prevazuta de prezenta lege intr-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1).~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stopaj la sursa 2014 Intelepth Intelepth 1.am fost asociat unic si angajat, sunt cercetat ptr stopaj la sursa, calculat pentru cartea mea de munca..poate fi vorba de stopaj in situatia asta ? 2.am ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa voiree11 voiree11 buna ziua am avut un control de la finante si m-i s-a gasit datorii de 40.000 ron , din care 12.000 stopaj la sursa mentionez ca societatea intra in ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa - firma cesionata clidan clidan Am primit o citatie ref la un dosar penal pentru stopaj la sursa. Mi se cere sa prezint statele de salarii si balantele pentru perioada aug 2008 - aug ... (vezi toată discuția)