Am primit o citatie ref la un dosar penal pentru stopaj la sursa.
Mi se cere sa prezint statele de salarii si balantele pentru perioada aug 2008 - aug 2011.
Din pacate nu le mai am deoarece societatea a fost cesionata in iunie 2009 unei persoane pe care nu o mai gasesc.
La data cesiunii erau datorii de 14000 ron stopaj la sursa.
Cum pot sa ma apar?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Pentru a nu raspunde penal trebuie sa dovediti ca nu ati savarsit fapta cu intentie, deci sa aratati prin dovezi ca societatea nu avea resurse financiare sa-si plateasca datoriile si erati in imposibilitate sa le platiti.
In cercetarea dosarului, pe organele de cercetare penala nu le intereseaza ca nu-l gasiti pe cel ce a preluat societatea, pentru ca fapta a fost savarsita pe perioada in care dumneavoastra erati administrator, deci s-ar putea sa va impute suma .
Cauze de nepedepsire si cauze de reducere a pedepselor
Art. 10
(1) În cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute de prezenta lege, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, invinuitul ori inculpatul acopera integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 100.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar.
(2) Dispozitiile prevazute la alin. (1) nu se aplica daca faptuitorul a mai savarsit o infractiune prevazuta de prezenta lege intr-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1).
Stopaj la sursa
voiree11
buna ziua
am avut un control de la finante si m-i s-a gasit datorii de 40.000 ron , din care 12.000 stopaj la sursa
mentionez ca societatea intra in ... (vezi toată discuția)