avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stopaj la sursa - firma cesionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stopaj la sursa - firma cesionata

Am primit o citatie ref la un dosar penal pentru stopaj la sursa.
Mi se cere sa prezint statele de salarii si balantele pentru perioada aug 2008 - aug 2011.
Din pacate nu le mai am deoarece societatea a fost cesionata in iunie 2009 unei persoane pe care nu o mai gasesc.
La data cesiunii erau datorii de 14000 ron stopaj la sursa.
Cum pot sa ma apar?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 09:52, 28 Aprilie 2013
Pentru a nu raspunde penal trebuie sa dovediti ca nu ati savarsit fapta cu intentie, deci sa aratati prin dovezi ca societatea nu avea resurse financiare sa-si plateasca datoriile si erati in imposibilitate sa le platiti.
In cercetarea dosarului, pe organele de cercetare penala nu le intereseaza ca nu-l gasiti pe cel ce a preluat societatea, pentru ca fapta a fost savarsita pe perioada in care dumneavoastra erati administrator, deci s-ar putea sa va impute suma .
Multumesc pentru raspuns. In cazul in care sunt de aord sa platesc suma ceruta, care pot fi consecintele?
Legea 241/2005 modificata:

Cauze de nepedepsire si cauze de reducere a pedepselor

Art. 10

(1) În cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute de prezenta lege, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, invinuitul ori inculpatul acopera integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 100.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar.

(2) Dispozitiile prevazute la alin. (1) nu se aplica daca faptuitorul a mai savarsit o infractiune prevazuta de prezenta lege intr-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1).
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stopaj la sursa 2014 Intelepth Intelepth 1.am fost asociat unic si angajat, sunt cercetat ptr stopaj la sursa, calculat pentru cartea mea de munca..poate fi vorba de stopaj in situatia asta ? 2.am ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa voiree11 voiree11 buna ziua am avut un control de la finante si m-i s-a gasit datorii de 40.000 ron , din care 12.000 stopaj la sursa mentionez ca societatea intra in ... (vezi toată discuția)
Stopaj de la sursa georgesirbulescu georgesirbulescu buna ziua. am o mare problema si va rog sa ma ajutati! am de dat 2700 lei la stat pt stopajul de la sursa. acum ei, mi-au facut dosar penal pt frauda si ... (vezi toată discuția)