Intr-o institutie publica au fost achizitionate direct echipamente mijloace fixe.Cei de la contabilitate solicita celor care folosesc aceste aparate sa semneze pe factura sub mentiunea ,,CONFIRMAM REALITATEA, VALABILITATEA SI LEGALITATEA,,( scrisa cu pixul de contabil ) . Nu mi se pare corect. La ce se refera aceasta mentiune.? la achizitie, la bani, sau la ce? Ce se intampla daca se semneaza de catre cel care a luat pe inventar aparatul ? Cine trebuie de fapt sa semneze? S-a spus ca este o conditie ca sa se faca plata la firmele respective.Este stipulat in vreo lege acest lucru? Multumesc anticipat !
Mentiunea "confirm oportunitatea, necesitatea realitatea, valabilitatea, legalitatea" este dreptul si obligatia legala a persoanelor carora li s-a creat prin act administrativ dreptul de acordare a vizei de control financiar preventiv in cadrul institutiei unde gestioneaza resursele bugetare alocate, prin stampila tip unica la nivelul institutiei si semnatura persoanei responsabile numita in acest sens si cu atributii prevazute in fisa postului.
Plata se efectueaza de catre institutie, Utilizatorul utilizeaza aparatul, nu are relatii financiar-contabile cu alte institutii din afara locului sau de munca. Totul este o mica micuta ilegalitate.
Multumesc mult pentru lamuriri. Macar am argumente daca nu vreau sa semnez mai departe alte facturi, mai ales ca se pregatesc stampile cu viza respectiva, cu numele celor ce utilizeaza echipamentele. In concluzie, trebuie sa semneze conducatorul institutiei sau contabilul pt. ca ei sunt ordonatori de credite.
Registru cfp!
Cornelliu
Buna dimineata!
Sunt functionar public, si am o nelamurire in ceea ce priveste aplicarea vizei CFP.
Prin atributiunile din fisa postului am si primirea ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.