avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

cine ma poate ajuta si pe mine cu o informatie. Personalul contractual din sectorul bugetar conform Art. 145. - (1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic, din Codul muncii. Intrebarea mea este daca se mai fac diferentieri in functie de vechime? si care este temeiul legal ? multumesc.....mentionez ca nu exista contract colectiv de munca incheiat la nivel de unitate.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
cons_j, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 10:17, 28 Septembrie 2012
Buna ziua !
In ceea ce priveste domeniul bugetar sunt aplicabile dispozitiile HGnr. 250 din 8 mai 1992 (*republicata*)(**actualizata**)privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetar .
Vechimea in munca Durata concediului
----------------- ------------------
- pina la 10 ani 21 zile lucratoare
- peste 10 ani 25 zile lucratoar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime in zile de concediu andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, DACA AM O VECHIME CE DEPASESTE PUTIN PESTE 10 ANI, NR ZILELOR DE CONCEDIU ESTE TOT 21 ? SAU 25? (in ce art. din lege se specifica acest lucru?) ... (vezi toată discuția)
Concediul legal dupa noul cod al muncii maxim63 maxim63 AS DORI SA STIU CARE ESTE MINIMUL SI MAXIMUL DEZILE CONCEDIU LEGAL DE ODIHNA PE AN LA O VECHIME DE 27 DE ANI IN CIMPUL MUNCII??? TOT ODATA IN CITE ... (vezi toată discuția)
Va rog, raspuns urgent - efectuare concediu de odihna! ancabad ancabad Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de concediul de odihna. Sunt angajata in cadrul unei primarii de comuna ca personal contractual ... (vezi toată discuția)